E ovo je malo tezi zadatak. Raz i proso nikad nisam videla

(dobro, raz evo jedem u Nutri Viti, al' to je valjda drugacije). Nisam sigurna kakvog su ukusa.
A sto se tice povrca, ja najvise volim da ga dinstam i to najcesce i bez luka (smeta mi zelucu) ali zato volim zacine. Tu moras sama experimentisati sta ti najvise prija.
Na krompir stavim mentu, a u one mesavine (one iz kesice, znam ... nemoj te me ubiti sto ne idem na pijacu) stavim majcinu dusicu! Njega sam otkrila i bas mi je super!
Najbolje je sveze, naravno. Salatu zacinim samo maslinovim uljem (ok i mrvica soli, samo zbog pritiska), a kad imam u kuci volim i aceto (sirce od grozdja).
Prelivi su druga prica. Zivela pavlaka

A ima i jedan egzoticni (probala sam ga u indijskoj kuhinji) koji se pravi od senfa, meda i malo sirceta.
Treba prouciti zacine, oni mi se cine kao posebna kultura u kuhinji, a verujem da imaju i razne moci

Kao sto so zadrzava vodu, verovatno i majcina dusica radi nesto (nadam se dobro). Pre neki dan sam cula da ljuto ubrzava metabolizam!?