Majo sam se citijaja...sanyalica napisao:pogje!!!!
vidi kojiko imam pojuka!!!!
jojjjj bicu uskojo
ALAPACE
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin
- sanyalica
- Stalni član

- Postovi: 2263
- Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: crno-beli svet
evo vam na poklon jedan recept
Potrebni sastojci:
Tjesto
2 jaja
1.5 solja mlijeka
2 solja brasna
3 kasike ulja
soli po ukusu
Baza
4 srednja krompira
so (po ukusu)
3 kasike putera
Zaljev
pola solje mlijeka
2 kasike putera
Pridjev
solja mladog sira
pola solje pavlake
bijeli luk (cesnjak)
so po ukusu
Naèin pripreme:
Umutiti tjesto od jaja, 1.5 solje mlijeka, 2 solje brasna, 3 kasike ulje, soli po ukusu. Smjesa treba biti malo gusca od smjese za palachinke.
Oguliti krompir i izrezati ga na tanke plohe i posoliti.
Tepsiju premazati sa puterom, i staviti po njoj krompir, a zatim zaliti sa tjestom.
Peci u zagrijanoj rerni na srednjoj vatri dok neporumeni.
Pomjesati pola solje mlijeka sa 2 kasike putera i zagrijati da se puter rastopi.
Pecenu kljukusu izvaditi iz rerne, izrezati je na kocke, i preliti zaljevom od mlijeka i putera.
Vratiti u zagrijanu iskljucenu rernu nekoliko minuta.
Servirati sa smjesom od pavlake i mladog sira posoljenu po zelji. Za one koji vole bijeli luk, mozete staviti sitno isjeckani bijeli luk u ovu smjesu.

Potrebni sastojci:
Tjesto
2 jaja
1.5 solja mlijeka
2 solja brasna
3 kasike ulja
soli po ukusu
Baza
4 srednja krompira
so (po ukusu)
3 kasike putera
Zaljev
pola solje mlijeka
2 kasike putera
Pridjev
solja mladog sira
pola solje pavlake
bijeli luk (cesnjak)
so po ukusu
Naèin pripreme:
Umutiti tjesto od jaja, 1.5 solje mlijeka, 2 solje brasna, 3 kasike ulje, soli po ukusu. Smjesa treba biti malo gusca od smjese za palachinke.
Oguliti krompir i izrezati ga na tanke plohe i posoliti.
Tepsiju premazati sa puterom, i staviti po njoj krompir, a zatim zaliti sa tjestom.
Peci u zagrijanoj rerni na srednjoj vatri dok neporumeni.
Pomjesati pola solje mlijeka sa 2 kasike putera i zagrijati da se puter rastopi.
Pecenu kljukusu izvaditi iz rerne, izrezati je na kocke, i preliti zaljevom od mlijeka i putera.
Vratiti u zagrijanu iskljucenu rernu nekoliko minuta.
Servirati sa smjesom od pavlake i mladog sira posoljenu po zelji. Za one koji vole bijeli luk, mozete staviti sitno isjeckani bijeli luk u ovu smjesu.
sanyalica napisao:Drage moje, Martat, Jesy, Dj.Olivera i Tamaraft,unapred vam hvala za chestitke za![]()
Zelim ovom prilikom da vas pozdravim i da vam se zahvalim shto postojite,jer bez vas ne biH nikad postala pochasna alapacha![]()
eh,zashto sam tako emotivna...evo mi suze navrle na ochi...suze radosnice...
CESTITAM!!!!!!!!!

