Hvala miko, jesy oko zamrzavanja. Ma ja mislila da ima tu neka posebna varijacija. Moracu i ja da isprobam sa po kojom.
Nego miko sta se stavi u posnu verziju kad ne idu jaja, sir i sl? Pitam jer ide post pa ce muz postiti (ja jos odmaram), pa da imam sta da spremim, a da opet mozemo oboje jesti.
snsara napisao:Hvala miko, jesy oko zamrzavanja. Ma ja mislila da ima tu neka posebna varijacija. Moracu i ja da isprobam sa po kojom.
Nego miko sta se stavi u posnu verziju kad ne idu jaja, sir i sl? Pitam jer ide post pa ce muz postiti (ja jos odmaram), pa da imam sta da spremim, a da opet mozemo oboje jesti.
Ja kupujem proju !Ima posna i mrsna i gurmanska!
Ali mislim da ide kukuruzno brashno(projino) so ulje kisele vode malo i mozesh iseckati krompira na kocke umesish kao za prevrte testo i tu stavish krompir izmeshash tresnesh u pleh i eto peci !Inache ja sam ceo zivot od oka sve kuvala skroz .To na grame retko shta !Odokativna metoda
Samo u pleh stavish da ima bar za 2 prsta debljine i peci !Dok pechesh prekri malo folijom!Jer ona brzo priplane!Tek kad bude skoro gotova skini foliju da porumeni !Kad izvadish mozesh malo je poprskati sa vodom i uljem sa malo solju prokuvanom i prekri sa chistim stolnjakom da odmechi (shto moja baka znala reci )
ma neznam da li mozhesh ovu shto pravim ja samo izbacish jaja,pola projano pola belo brashno,cela sholjica griza,ulje,pecivo i to zamesish kis.vodom na redje,super je mekana i izuzetno ukusna,pozz
nije srecan onaj ko ima shta zheli,
nego onaj koji ne zheli ono shto nema
snsara napisao:Mislila sam miko od sastava, a za meru .... ja proju pravim na od prilike
Mala ideja za posnu proju:
Otprilike 1kg kukuruznog brašna, malo soli, pakovane-dva običnog tofua ( sojinog sira), spanać ( blitva, kopriva), 1 praziluk, 1 p.za p.. Sojin sir izmrviš i dodaš u brašno pomešano sa p.za p.. Na ulju propržiš ,sitno seckani, praziluk, pa kada se malkice ohladi dodaš u brašno , zatim dodaš seckani spanać, još malkice ulja i sve zamesiš sa sojinim mlekom (može i topla voda) da bude retko kao za tortu. Sipaš u podmazan pleh i pečeš. Vrhunska je.Pozz....
jesy napisao:ma neznam da li mozhesh ovu shto pravim ja samo izbacish jaja,pola projano pola belo brashno,cela sholjica griza,ulje,pecivo i to zamesish kis.vodom na redje,super je mekana i izuzetno ukusna,pozz
jesy a koji griz kukuruzni ili psenicni? Koliko retko? Jel ko za palacinke?
snsara napisao:Mislila sam miko od sastava, a za meru .... ja proju pravim na od prilike
Mala ideja za posnu proju:
Otprilike 1kg kukuruznog brašna, malo soli, pakovane-dva običnog tofua ( sojinog sira), spanać ( blitva, kopriva), 1 praziluk, 1 p.za p.. Sojin sir izmrviš i dodaš u brašno pomešano sa p.za p.. Na ulju propržiš ,sitno seckani, praziluk, pa kada se malkice ohladi dodaš u brašno , zatim dodaš seckani spanać, još malkice ulja i sve zamesiš sa sojinim mlekom (može i topla voda) da bude retko kao za tortu. Sipaš u podmazan pleh i pečeš. Vrhunska je.Pozz....
E Olja puno hvala za recept . Guza ce morati da proba - sve za guzu