ALAPACE

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Zaključana tema
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 6:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od jesy »

tek sada sam videla da je mikalja vec odgovorila za proju,ali isti sistem,to je to,pozzzz
nije srecan onaj ko ima shta zheli,
nego onaj koji ne zheli ono shto nema
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 10, 2007 7:58 pm

Post od snsara »

Hvala miko, jesy oko zamrzavanja. Ma ja mislila da ima tu neka posebna varijacija. Moracu i ja da isprobam sa po kojom.
Nego miko sta se stavi u posnu verziju kad ne idu jaja, sir i sl? Pitam jer ide post pa ce muz postiti (ja jos odmaram), pa da imam sta da spremim, a da opet mozemo oboje jesti.
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

snsara napisao:Hvala miko, jesy oko zamrzavanja. Ma ja mislila da ima tu neka posebna varijacija. Moracu i ja da isprobam sa po kojom.
Nego miko sta se stavi u posnu verziju kad ne idu jaja, sir i sl? Pitam jer ide post pa ce muz postiti (ja jos odmaram), pa da imam sta da spremim, a da opet mozemo oboje jesti.
Ja kupujem proju !Ima posna i mrsna i gurmanska!
Ali mislim da ide kukuruzno brashno(projino) so ulje kisele vode malo i mozesh iseckati krompira na kocke umesish kao za prevrte testo i tu stavish krompir izmeshash tresnesh u pleh i eto peci :) :D !Inache ja sam ceo zivot od oka sve kuvala skroz .To na grame retko shta !Odokativna metoda :wink:
Samo u pleh stavish da ima bar za 2 prsta debljine i peci !Dok pechesh prekri malo folijom!Jer ona brzo priplane!Tek kad bude skoro gotova skini foliju da porumeni !Kad izvadish mozesh malo je poprskati sa vodom i uljem sa malo solju prokuvanom i prekri sa chistim stolnjakom da odmechi (shto moja baka znala reci ) :D
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

Mislila sam miko od sastava, a za meru .... ja proju pravim na od prilike
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od jesy »

ma neznam da li mozhesh ovu shto pravim ja samo izbacish jaja,pola projano pola belo brashno,cela sholjica griza,ulje,pecivo i to zamesish kis.vodom na redje,super je mekana i izuzetno ukusna,pozz
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

snsara napisao:Mislila sam miko od sastava, a za meru .... ja proju pravim na od prilike
Mala ideja za posnu proju:

Otprilike 1kg kukuruznog brašna, malo soli, pakovane-dva običnog tofua ( sojinog sira), spanać ( blitva, kopriva), 1 praziluk, 1 p.za p.. Sojin sir izmrviš i dodaš u brašno pomešano sa p.za p.. Na ulju propržiš ,sitno seckani, praziluk, pa kada se malkice ohladi dodaš u brašno , zatim dodaš seckani spanać, još malkice ulja i sve zamesiš sa sojinim mlekom (može i topla voda) da bude retko kao za tortu. Sipaš u podmazan pleh i pečeš. Vrhunska je.Pozz....
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od jesy »

laku noc alapicherosi,odoh da se izlonchiram
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

jesy napisao:ma neznam da li mozhesh ovu shto pravim ja samo izbacish jaja,pola projano pola belo brashno,cela sholjica griza,ulje,pecivo i to zamesish kis.vodom na redje,super je mekana i izuzetno ukusna,pozz
jesy a koji griz kukuruzni ili psenicni? Koliko retko? Jel ko za palacinke?
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

Dj.Olivera napisao:
snsara napisao:Mislila sam miko od sastava, a za meru .... ja proju pravim na od prilike
Mala ideja za posnu proju:

Otprilike 1kg kukuruznog brašna, malo soli, pakovane-dva običnog tofua ( sojinog sira), spanać ( blitva, kopriva), 1 praziluk, 1 p.za p.. Sojin sir izmrviš i dodaš u brašno pomešano sa p.za p.. Na ulju propržiš ,sitno seckani, praziluk, pa kada se malkice ohladi dodaš u brašno , zatim dodaš seckani spanać, još malkice ulja i sve zamesiš sa sojinim mlekom (može i topla voda) da bude retko kao za tortu. Sipaš u podmazan pleh i pečeš. Vrhunska je.Pozz....
E Olja puno hvala za recept :D :D :D . Guza ce morati da proba - sve za guzu :wink: :wink: :wink:
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

Drage moje sve vas puno ljubimo i pozdravljamo :D :D :D Simona i mama
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član

Post od Dj.Olivera »

snsara napisao:Drage moje sve vas puno ljubimo i pozdravljamo :D :D :D Simona i mama
Kiss, kiss, kiss za Simonu i poruka: "Simona budi dobra devojčica, lepo pajki i pusti mamu mora nešto važno da priča sa tatom" :wink:
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

A Simona ce na to da sirom otvori svoje mile okice i odguguce svojim jezikom sta i ja bih sa vama. Ma maza moja :D :D :D
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član

Post od Dj.Olivera »

snsara napisao:A Simona ce na to da sirom otvori svoje mile okice i odguguce svojim jezikom sta i ja bih sa vama. Ma maza moja :D :D :D
Uživaj u njoj dok je takva blesačica. Ovi moji su matori i furaju svoj fazon. Blejim uz knjigu, TV ili komp sve dok se ne vrate iz grada.
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od jesy »

jesy a koji griz kukuruzni ili psenicni? Koliko retko? Jel ko za palacinke?[/quote]ma onaj obichni kukuruzni,spremi i videcesh kako je super,pozzzz
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm

Post od sanyalica »

:D Aloooo Alopache!!!! Shto rabotate? :D
Malko sam pajkila, pa da vam se javim i da se prebrojimo :D
Aman, zene, pa zar o receptima na alapicharenju???? :lol: :wink: