Skubi, milice nasha, lepotinjo, odoh ja da ti napravim krofnice s cimetom za vecherashnju zzurku poslacu ti ih po Martat, a ne znam da li cu stici na dohek tvog rodjendana ...jer imam nekih obaveza...neka ti kaze Martat cmokic
sanyalica napisao:Skubi, milice nasha, lepotinjo, odoh ja da ti napravim krofnice s cimetom za vecherashnju zzurku poslacu ti ih po Martat, a ne znam da li cu stici na dohek tvog rodjendana ...jer imam nekih obaveza...neka ti kaze Martat cmokic
draga, sutra mi je rodjis.... sutra!
joj, jedva cekam te krofnice!!!
1 kutija piškota
3 pomorandže
1/2 l mleka
40 gr oštrog brašna
100 gr šeæera
2 jaja
po želji šlag
U malo hladnog mleka razmutite žumanca, šeæer i brašno, prelijte sve vrelim mlekom kuvanim sa malo strugane kore od pomorandže, vratite na šporet i mešajuæi neprekidno kuvajte krem dok se ne zgusne. Na kraju umešajte sok od jedne pomorandže.
Skinite sa vatre, prohladite i dodajte èvrsto ulupan sneg od belanaca. Piškote umaèite u sok od jedne pomorandže pomešan sa dve kašike vode, pa njima obložite dno i stranice kalupa za tortu. Zatim u kalup sipajte polovinu vruæeg krema, preko njega kolutove pomorandže, i sve zalijte ostatkom krema. Stavite u frižider da se stegne. Pred služenje izruèite tortu na tanjir i ukrasite je šlagom.
Savet: Kalup obložite providnom kuhinjskom folijom da biste lakše tortu kasnije izruèili iz kalupa.
hajde! dodjite da stavimo svecice, pa da duvamo...