ALAPACE
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin
- sanyalica
- Stalni član
- Postovi: 2263
- Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: crno-beli svet
U dubokom tiganju sa debelim dnom (ili u voku) kratko propržite na trakice iseckan praziluk, malo crnog i malo belog luka i na trakice iseckanu peèenu papriku (može sveža ili iz zamrzivaèa). Lukovi ne smeju da potamne. Dodajte kuvan mung pasulj (prethodno ste ga namoèili preko noæi u vodi i prokuvali). Dinstajte, mešajte, par minuta, pa dodajte na rezance iseèen kineski kupus (polovinu kolièine koju ste nameravali da potrošite - prvo se stavljaju rezanci od onog dela kupusa bliže korenu, tvrði i deblji - one tanke zelene delove lista ostavite za posle). Zalijte tamnim soja sosom i dodajte 1 kašiku èili sosa. Ubacite na kockice iseèeno pileæe belo meso. Kad kupus malo svene, dodajte šeæer, biber i sok od paradajza (ne mnogo, ne treba da pliva). Sad je vreme da pripremite PIRINCHANE REZANCE(što tanji to bolji). Potopite ih u vruæu vodu, poklopite i sklonite sa strane. Vratite se tiganju, promešajte, probajte sos, doterajte ukus ako treba - soli verovatno neæe trebati, soja sos je slan, ali može nedostajati bibera, šeæera ili èilija. Dodajte ostatak kupusa i šaku praziluka iseckanog na tanke rezance, promešajte, umešajte oceðene pirinèane rezance, dobro izmešajte da se svi lepo pokriju sosom, sklonite sa vatre i nepoklopljeno ostavite 5-10 minuta da pirinèana testenina lepo pokupi ukuse.
Štapiæe u šake, i prijatno
Štapiæe u šake, i prijatno