Akne - prehrana

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Akne - prehrana

Post od fic1984hr »

Trenutno imam terapiju protiv akni za "izvana", ali mislim da je potrebno nesto i za "iznutra".
Do sada sam si bezuspjesno pokusavao pomoci u borbi protiv akni raznim cajevima, ali od tog nije bilo neke znacajne koristi.
Ili su tu bili u krivom trenutku kad mi druga terapija nije dozvoljavala da primjetim napredak s tim cajevima (npr. krema koja mi ne odgovara, pobija sve ucinke caja...), ili nije bilo koristi uopce.
Zelio bi poboljsati prehranu i popratiti svim vitaminima i mineralima koji su vazni za zdravlje koze.
Mislim da je jedini nacin da si napravim plan i program, kako i sta, jer jedino cu tako biti doslijedan u tom. Inace nista...
Moje dosadasnje znanje se temeljilo na ovome:
-8 casa vode najmanje dnevno (2-2.5 litre)
-cink (pomaze u zacjeljivanju rana)
-c vitamin (jak antioksidant)
-ultra GLA i alfalipoicka kiselina (isto antioksidanti dobri, nemojte da vas zbune nazivi, nije to nista specijalno)

...
e sad, sta bi se tu jos moglo dodati!?

Moj problem je u tome sto se ne krecem bas, tako da cu morati na trcanje bar 2 puta tjedno jer ovako vise ne ide - malo zraka i prirode.
Druga stvar, ako pazim na prehranu, od cega da se najedem!?
Imama 70 kg i relativno sam mrsav a preko 180 cm. Osjecam da mi organizam bas trazi puuuno hrane ali ja zbog akni ne smijem... :cry:

Ako netko zeli, neka mi posalje mail, a ja cu mu na engleskom poslati sta je od hrane dobro za akne a sta ne, pa neka si svatko prouci, ili nam prokomentira na forumu.
dundica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 11:06 pm

Post od dundica »

Mozda samo jos da preporucim beta karoten i vitamine B grupe ukomponovane sa piskim kvascem .
Ovi B vitamini i kvasac inace malo doprinose i povecanju tezine.
dundica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 11:06 pm

Post od dundica »

Ha, pardon, lapsus: PIVSKIM kvascem!
Odgovori