Zyban

Pravo mesto za sva pitanja i diskusije na temu Neuropsihijatrije.

Moderatori: vlada99, moderato, admin

Zaključana tema
ambra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 12:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Zyban

Post od ambra »

Ne znam da li ovo spada pod ovaj forum,ali posto planiram da prestanem da pusim,zanima me misljenje nekog strucnog i iskustvo korisnika o Zybanu!
Cula sam sve najbolje ali me zanima da li postoji neka opasnost od uzimanja ovog leka i kako on u stvari deluje,sta se to desava u nasem organizmu pa nam cigarete za vrlo kratko vreme postaju odvratne ( tako kazu oni koji su uz pomoc Zybana prestali da puse)!!!
skorpion
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 27, 2005 10:24 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

i ja se pitam isto

Post od skorpion »

Upravo sam juce kupila ziban i ista pitanja me muce.Licno ne poznajem nikoga ko ima iskustva sa ovim lekom ali doktor specijalista je sigurno upucen u to.Ono sto sam ja procitala o leku je da deluje na nervni sistem i ustvari stvara hormon srece isto kao i kada se konzumiraju cigarete.Nisam shvatila da ziban stvara bilo kakvu vrstu gadjenja i odvratnosti prema cigaretama vec jednostavno izostaje potreba za uzimanjem cigareta, ako je to sve tacno.Znam da ga ne smeju uzimati epilepticari, kao i bolesnici sa poremecajem rada bubrega i jetre, verovatno i bolesnici sa ostecenjima na srcu.Znam da se prvih nekoliko dana uzima po jedna tableta dok se organizam ne privikne a posle jedna ujutru i jedna uvece s tim da ona uvece ne treba da se uzme posle 17h jer moze izazvati nesanicu.Volela bih da nam doktor odgovori obema sta je to sto ne treba nikako raditi dok se konzumira lek i da li je kontraindikovan sa nekim drugim lekom, kao i kolika je opasnost od mozdanog udara ili nesvestice ukoliko osoba ima losu cirkulaciju ili spondilozu.
Zaključana tema