Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Trnjenje stopala, listova, zadnjice i polnog organa!
PostPoslato: Uto Okt 16, 2012 7:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 16, 2012 3:45 pm
Postovi: 5
Ne znam gde da smetim pitanje pa ga evo postavljam ovde, pa ako nisam na pravom mestu molim administratora neka ga premesti! Nova sam ovde, pa se slabo snalazim. Hvala na razumevanju.

Imam 29. godina.
Ja već evo šesti dan imam trnce u stopalima i to nekad žare i peku, ne popuštaju ni danju ni noću! Imala sam i u listovima pa se to izgleda malo smirilo! Najgore mi je kada se tek probudim, tada ne osećam stopala ni prste na istim koliko su mi utrnuti! Najgore mi je kada ležim! Takođe mi je utrnut jedan deo zadnjice, kao i pomalo ne jako, polni organ! Odvratno! Ne znam koliko ovo stanje planira da mi traje! Utripovala sam da imam neki tumor ili slično što mi pritiska neki živac u donjem delu kičme pa da mi od toga sve to trne! Bila sam krenula da pijem inače seroxat po treći put u životu i posle dve nedelje mi se javili ti užasni trnci! Ona sam prestala sa istim! Inače nisam ga pila svaki dan u isto vreme nego kad se setim ali po pola tablete! Psihijatar mi kaže da ne veruje da mi je to od seroxata, da mi toliko traje to! Onda sam juče odmah otišla i kod neurologa! Doktorica me je pregledala, ispitivala i kaže da ne misli da mi je sa neurološke strane! Inače jedino nemam trnce u butinama, a nemam ih ni od kukova na gore! Samo u donjem delu tela, u stopalima inače u prstima i sa spoljnje strane stopala kao i u petama obe noge! Juče kao da mi je prestalo na minut, dva, dok sam sedela i radila nešto za kompom ali čim sam ustala opet mi utrnuše! Jedino su mi listovi na nogama bolji! Inače nisu me snimali ništa...samo pregled, refleksi...! Danas kad sam se probudila stopala opet užasno utnuta! Čak i kad hodam su utrnuta, sve osećam trnce kao kad vam utrne noga od sedenja u jednom položaju! Inače nemam nikave bolove u leđima i slično! Mislila sam da je cirkulacija ali samo mi bude gore od mnogo hodanja...najbolje mi je kada sedim! Krv sam vadila pre mesec ipo dana, nevezano za to i sve mi je u najboljem redu! Pa da je neka ozbiljna bolest, tumor i slično valjda mi krvna slika ne bi bila u redu i valjda bi mi sedimentacija bila povišena a meni sve u najboljem redu! Inače od psihijatra sam dobila novi AD Actapax 20mg isto na bazi paroxetina! Je l' ga je neko koristio? Proizvodi ga "Zdravlje" i ksalol 0,25 2x1! A od neurologa neki kompleks B vitamina "Milgamma 100mg+100mg 2x1 i magnezijum tablete Biolectra, magnezijum 300 Kapseln 1x1! Brufen po potrebi i rečeno mi je da mogu da mažem noge hepatrombinom, što malo pomogne ali mi stopala budu utrnjena i dalje kao i stražnica! Šta vi mislite, šta bi to moglo biti? Da li se nekom slično nešto dešavalo?

Inače počela sam danas sa tim lekovima, a sutra opet idem na kontrolu kod neurologa, ona misli da je na nervnoj bazi, ali neće da prenagljuje sa zaključcima! A psihijatar mi uvek govori kako sam sklona somatizaciji!

Je l' moguće da je to sve na nervnoj bazi? Trebam da putujem u Transilvaniju sa momkom za deset dana na 5 dana i to je putovanje od Beograda do tamo 12 sati, zaista ne znam kako sa tim trncima da se izborim ako me ne prođu do tada! Da li da se brinem?

Imate li neki savet i je l' imao neko slična iskustva?

Hvala unapred!

Ovo je izveštaj neurologa:

Upućena od strane psihijatra, podaci dobijen i autoanamnezom, tegobe su počele pre pet dana u vidu trnjenja u podkolenicama i glutealnom predelu, osećaj napetosti i trnjenja u listovima.

Na KN uredan nalaz, MTR u celini veoma spremni, AG probe bez donjenja, KPO slabiji pl. odgovor obostrano, GMS očuvana, LZ slobodan.

Terapija: T.Milgamma 2x1 i Biolectra MG ef 1x1

Kontrola sutra, a bila sam juče.


Krvna slika je od 17.08.2012.

Se: 6
WBC: 3.14 (x10na9/L)
NEUT: 5.21 57.1(%)
LYMPH: 3.01 32.3(%)
MONO: 0.64 7.0(%)
EO: 0.24 2.6-(%)
BASO:0.04 04(%)
RBC: 4.24 (x10na6/pL)
HGB: 135 (g/L)
HCT: 43.1 (%)
MCV: 101.7+ (fL)
MCH: 31.8 (pg)
MCHC: 313 (g/L)
RDW-SD: 47.5+ (fL)
RDW-CV 13.1 (%)
PLT: 297 (x10na9/L)
PDW 10.9 (fL)
MPV: 9.6 (fL)
P-LCR 21.8 (%)

S-Glukoza 4.5 normalno od 4.1 do 5.9
S-Urea 3.2 normalno od 2.8 do 8.3
S-Kreatinin 70 normalno od 45 do 96
S-Totalni bilirubin 13.0 normalno od 5.0 do 21.0
S-AST 25 normalno od - do 35
S-ALT 14 normalno od - do 35
S-Alkalna fosfataza 81 normalno od 30 do 120
S-Gama GT 17 normalno od - do 38
S-Gvožđe 13.3 normalno od 10.7 do 32.2
UIBC 43.3 normalno od 27.8 do 63.6
TIBC 56.6 normalno od 44.1 do 75.1
Saturcija 23 normalno od 20 do 40
S-Holesterol 4.68 normalno od 3.60 do 5.20
S-Trigliceridi 1.10 normalno od 0.80 do 1.70
S-Na 145 normalno od 136 do 146
S-K 4.60 normalno od 3.50 do 5.10
S-CL 106 normalno od 101 do 109

Urino kultura:
Izgled: bistra
Boja: žuta
Epitelne ćelije: dosta
Bakterije: dosta
malo kvasastih gljivica

LEU-
KET-
NIT-
URO- Normal
BIL-
PRO-
GLU-
SG 1.020
BLD-
pH 7


Molim za mišljenje i hvala.

Zaista me muči ovo trnjenje!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Trnjenje stopala, listova, zadnjice i polnog organa!
PostPoslato: Uto Okt 16, 2012 11:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 16, 2012 3:45 pm
Postovi: 5
Samo da dodam da mi noge još više utnu pri tuširanju toplom vodom i kada ih utoplim noću dok spavam. A takođe i kada ih podignem npr. na stolicu dok sedim ili kada sam u vertikalnom položaju! Čim ih držim dole kao u sedećem položaju trnci se manje osećaju ali su i dalje prisutni u dosta jakom intenzitetu ali ne kao kada noge držim gore. Šta bi to sve moglo biti, zna li neko?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Trnjenje stopala, listova, zadnjice i polnog organa!
PostPoslato: Pon Nov 04, 2013 1:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Sep 20, 2013 9:02 pm
Postovi: 22
Imam slican problem ali kod tebe mi se onako laicki cini da je problem u cirkulaciji,krvna slika ti je dobra,pregledaj vene i uradi emng


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Trnjenje stopala, listova, zadnjice i polnog organa!
PostPoslato: Uto Avg 27, 2019 7:47 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 27, 2019 7:22 am
Postovi: 3
Imam potpuno identican problem. Pre 5 dana je krenulo na moru. Vratio sam se a i dalje isto sve kao kod tebe. Molim te javi mi se da mi pomognes na adresu [email protected]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Trnjenje stopala, listova, zadnjice i polnog organa!
PostPoslato: Uto Avg 27, 2019 10:39 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10017
Кичма.

_________________
Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Izdvajamo za vas:


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: