Nalaz glasi: RTG grafija pluća i srca u PA pravcu:
Ne vide se znaci infiltrativnih promena u plućnom parenhimu.
Medijastum nije proširen.
Plućni hilusi su normalnog položaja i veličine,levi proširen senkom vaskularnih struktura.
FC sinusi nisu zasenčeni.
Kupole hemidijafragmi su habitalno visočije položene i oštro konturisane.
Srčano sudovna senka je aortalne konfiguracije.
Dijagnoza: Medicinsko posmatranje i praćenje zbog sumnje na neke bolesti ili stanja Z03
Molim za odgovor-na kakvu bolest se ovde sumnja?
molim vas da mi protumačite nalaz RTG pluća
Moderatori: moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Mar 09, 2011 1:26 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: molim vas da mi protumačite nalaz RTG pluća
Ni na kakvu
Z03 je šifra dijagnoze iz MKB 10 klsifikacije koju koristimo da pošaljemo nekoga na neki pregled
Znači to što znači - navodno na nešto sumnjamo pa tražimo dodatne pretrage - i bez problema se fakturiše kao standardna usluga na teret fonda. Zašto se to tako piše - pa, nešto se mora upisati iz administrativnih razloga inace ništa od pregleda
Nalaz je više-manje sam po sebi ok. Možda imate povišen pritisak

Z03 je šifra dijagnoze iz MKB 10 klsifikacije koju koristimo da pošaljemo nekoga na neki pregled

Znači to što znači - navodno na nešto sumnjamo pa tražimo dodatne pretrage - i bez problema se fakturiše kao standardna usluga na teret fonda. Zašto se to tako piše - pa, nešto se mora upisati iz administrativnih razloga inace ništa od pregleda

Nalaz je više-manje sam po sebi ok. Možda imate povišen pritisak

Pozdrav,
i moja majka je isla na isti taj pregled ali njen nalaz mi izgleda sumnjiviji. Ako moze neko da mi kaze na sta sumnjaju.
Nalaz: Hilusi retrahovani, obostrano, hilobazalno, pojacan crtez. Cor: srcana silueta povecana, mopatske konfiguracije. Aorta elongirana i skleroticna.
Molim za iskren odgovor.
Unapred zahvaljujem
i moja majka je isla na isti taj pregled ali njen nalaz mi izgleda sumnjiviji. Ako moze neko da mi kaze na sta sumnjaju.
Nalaz: Hilusi retrahovani, obostrano, hilobazalno, pojacan crtez. Cor: srcana silueta povecana, mopatske konfiguracije. Aorta elongirana i skleroticna.
Molim za iskren odgovor.
Unapred zahvaljujem
pojacan bronhovaskularni crtez hilobazalno obostrano