problem...

Podforum za sva pitanja vezana za dijagnostičke procedure, skener, rendgenski snimci, magnetna rezonanca, scintigrafija, gastroskopija, kolonoskopija, kolposkopija. Tumačenja, saveti, edukacija.

Moderator: moderato

Odgovori
jefi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 18, 2007 2:31 pm

problem...

Post od jefi »

kao sto sam vec pisala u nekoliko tema imam sestru koja ima 13 godina ,e sad tema je ipak malo......ali evo recicu vam njen problem.Ona ne voli o tome da prica sa mamom ali posto se je mnogo uplasila nista joj drugo nije preostalo nego je meni to rekla.Pitala me je da li je normalno da dole...znate gde ima ...epa sad ne znam kako da objasnim kad nije htela da pokaze nego mi je objasnila kaze da ima cini joj se da je mozda debelo crevo izaslo izvan... pa joj se vidi 1-2 cm (nije sigurna da je debelo crevo ali ni ja nisam sigurna mislim KAKO MOZE) e posto je meni sve u redu evo pitam vas da nema neko slican problem jer joj ja tu stvarno ne mogu pomoci!
jefi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 18, 2007 2:31 pm

Post od jefi »

ja znam da je pitanje jako cudno,ali molim vas makar pokusajte da odgovorite!
pravedna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 9:38 am

problem...

Post od pravedna »

vidi Jefi, tesko je dati bilo kakav odgovor kada se ne zna tacno sta se vidi i gde( znam da si opisala, ali ne znas ni ti bas sigurno). Moze biti milion stvari npr. hemoroidi. Da li debelo crevo moze izaci napolje, pazi, nisam sigurna mislim da cak i moze u koliko popuste misici anusa. Najbolje je da je odvedes kod gastroenterolga na rutinski pregled i on ce ti dalje reci sta da radis. Mozda je to nesto sto nema veze sa crevima, malo je nezgodno dati odgovor na ovakvo pitanje. Prvi pregled kod lekara je bezbolan, ali moze se postaviti dijagnioza ili ce vas uputiti na "pravu adresu", a posle je lako kada znas na cemu si. Kontam ne moze biti nista strasno s'obzirom da ima 13 god.
Puno pozdrava i neka pozuri na pregled da bi bila psihicki mirna, a i da bi znala sta je i kako da leci. :lol:
Odgovori