Povišen nivo šećera

Podforum za sva pitanja vezana za dijagnostičke procedure, skener, rendgenski snimci, magnetna rezonanca, scintigrafija, gastroskopija, kolonoskopija, kolposkopija. Tumačenja, saveti, edukacija.

Moderator: moderato

Odgovori
salelegenda
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 14, 2013 3:12 pm

Povišen nivo šećera

Post od salelegenda »

Poštovani imam jedno pitanje i molio bih da mi neko odgovori jer sam mnogo zabrinut.Dakle danas sam radio neke osnovne analize krvi i mokraće i rezultati su po meni zabrinjavajući.Kada sam otišao po nalaze rezultat glukoze je bio 6.8,a dozvoljeno je 6.1.S obzirom da sam pre oko 2 meseca radio gluko test gde rezultat bio kako treba ne znam da li je moguće da sam za tako kratko vreme dobio dijabetes???Inače radim krvnu sliku svake dve nedelje jer bolujem od reumatoidnog artritisa pa na tim dosadašnjim analizama glukoza se kreće:3.9 4.3 5.2 5.8 6.0 6.1 ...hoću reći totalno šareno,pa sad ne znam da li je ovo današnje 6.8 zabrinjavajuće ili može biti trenutno???Inače pre vađenja krvi nisam ništa jeo i pio oko 12 h. ali sam zato pio metrotexat uveče pre spavanja,a i jeo sam neki kečap koji je bio dosta sladak pa pridodajem značaj tabletama ili kečapu.Ipak bih voleo da čujem mišljenje nekog sa sličnim iskustvom ili ako ima neko stručan koji bi mogao proceniti ovu situaciju???.....Molim neki savet pomoć ili bilo šta što bi me umirilo...Unapred zahvalan...
salelegenda
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 14, 2013 3:12 pm

Re: Povišen nivo šećera

Post od salelegenda »

Kečap sam jeo takođe 12 h pre vađenja krvi...da ne bude zabune...hvala
Odgovori