Magnetna rezonanca
Moderator: moderato
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 13, 2014 9:56 am
Magnetna rezonanca
Gde mogu da uradim magnetnu rezonancu glave i vrata, plasim se zatvorenog prostora, imam150kg.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Magnetna rezonanca
Нисам сигуран колика је носивост столова код магнетне резонанце, а не знам ни како би је поднео због твог страха. А шта ће ти то снимање?
-
- Novi član
Imam vrtoglavicu svakog dana nekad slabije nekad jaceaaaca napisao:Нисам сигуран колика је носивост столова код магнетне резонанце, а не знам ни како би је поднео због твог страха. А шта ће ти то снимање?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Пре магнетне резонанце има много других начина да се установи шта се дешава.
Колико је мени познато, узроци вртоглавице могу да буду следећи:
- проблем са средњим увом (упала, кристализација...)
- смањена циркулација у малим крвним судовима главе
- смањен доток крви у главу - проблем са вратним крвним судовима
- укљештење неког вратног пршљена
- ниско гвожђе или хемоглобин у крви
- проблем са очима или наочарима
- низак крвни притисак
Ето, па бирај.
Колико је мени познато, узроци вртоглавице могу да буду следећи:
- проблем са средњим увом (упала, кристализација...)
- смањена циркулација у малим крвним судовима главе
- смањен доток крви у главу - проблем са вратним крвним судовима
- укљештење неког вратног пршљена
- ниско гвожђе или хемоглобин у крви
- проблем са очима или наочарима
- низак крвни притисак
Ето, па бирај.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Заборавио сам низак шећер у крви.
-
- Novi član
Hvala puno kod ocnog je uredu takodje i kod o r l.bila je neka upala doktorka kaze da je uredu sad a vrtoglavica i dalje dosta slabija ali desava se idem daljeaaaca napisao:Заборавио сам низак шећер у крви.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Можеш и сам да пробаш да откријеш узрок вртоглавице.
- Да ли се јавља када нагло устанеш из кревета?
- Да ли се јавља у лежећем положају?
- Да ли се јавља када брзо окрећеш главу лево-десно - када жмуриш или гледаш?
И тако даље.
Пробај да сагледаш што више детаља па напиши.
И тако даље.
-
- Novi član
-Spavam na desnu stranu ,kad se okrenem na levu tad mi se vrti isto kad naglo okrecem glavu levo desno,ikad zmurim ikad gledam,kad gledam sa visine,kad izadjem na otvoren prostor,kad gledam u daljinu, kad se savijem dole, inace kad je pocelo prva dva jutra kad ustanem iz kreveta sad nema ujutru. Prvo jutro je bila jaca drugo jutro dosta slbije.aaaca napisao:Можеш и сам да пробаш да откријеш узрок вртоглавице.
И тако даље.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
По томе што си описао, мени то личи на проблем са циркулацијом у такозваним малим крвним судовима главе. За то постоји једноставна медицинска терапија, али то ти ја не могу написати.
Могу да ти препоручим да пробаш са природним начинима за побољшање циркулације. Треба да провериш холестерол јер због њега могу да се закрче крвни судови. Осим тога, треба да радиш физикалне вежбе за врат и рамени појас.
Било би добро да пијеш јабуково сирће, али ако можеш да нађеш право сирће, најбоље домаће. Веома добро делује на поправљање циркулације. Пије се два до три пута дневно, по једна кашика сирћета у два деци воде са мало меда. То се не пије на празан желудац - најбоље после јела.
Стални магнети такође поправљају циркулацију али тешко их је причврстити на главу. Ја их држим испод јастука док спавам.
Могу да ти препоручим да пробаш са природним начинима за побољшање циркулације. Треба да провериш холестерол јер због њега могу да се закрче крвни судови. Осим тога, треба да радиш физикалне вежбе за врат и рамени појас.
Било би добро да пијеш јабуково сирће, али ако можеш да нађеш право сирће, најбоље домаће. Веома добро делује на поправљање циркулације. Пије се два до три пута дневно, по једна кашика сирћета у два деци воде са мало меда. То се не пије на празан желудац - најбоље после јела.
Стални магнети такође поправљају циркулацију али тешко их је причврстити на главу. Ја их држим испод јастука док спавам.
-
- Novi član
Puno ti hvala mnogo si mi pomogao reci mi samo nesto o tim magnetima kakvi su dali su obicni ili se kupuju negde.aaaca napisao:По томе што си описао, мени то личи на проблем са циркулацијом у такозваним малим крвним судовима главе. За то постоји једноставна медицинска терапија, али то ти ја не могу написати.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Код магнета је проблем што не можеш тако лако да знаш распоред магнетног поља, а то је веома битно код примене. На пример магнет од звучника има магнетно поље сконцентрисано у центру рупе. Он је тешко употребљив осим ако хоћеш да лечиш прст, па га само гурнеш кроз њега.
Углавном користим неодијумске магнете у облику диска тако да знам распоред поља. Купујем их у фирми Гаус из Пожаревца. На пример, цена никлованог НЕО магнета облика диска, пречника 20mm и дебљине 5mm је око 100 динара.
Погледај шта сам на мом сајту www. aca. rs писао о магнетима и магнетном пољу.
Углавном користим неодијумске магнете у облику диска тако да знам распоред поља. Купујем их у фирми Гаус из Пожаревца. На пример, цена никлованог НЕО магнета облика диска, пречника 20mm и дебљине 5mm је око 100 динара.
-
- Novi član
Koje magnete mi preporucujes i gde da i stavim,kako da i koristim ja sam iz Kostolca tako da znam desi ih kupioaaaca napisao:Код магнета је проблем што не можеш тако лако да знаш распоред магнетног поља, а то је веома битно код примене. На пример магнет од звучника има магнетно поље сконцентрисано у центру рупе. Он је тешко употребљив осим ако хоћеш да лечиш прст, па га само гурнеш кроз њега.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Узми исте као што су моји, мада чини ми се да их тренутно немају на лагеру. Важно је да не буду тањи од 3mm јер се веома лако ломе. Ако се два неодијумска магнета сударе велика је шанса да ће се поломити. Да би раздвојио онаква два спојена магнета које ја користим, требају ти прилично јаки прсти, па води рачуна.
Дакле, можда је најбоље да узмеш никловане NEO магнете облика диска, пречника 15mm и дебљине 3mm.
Нисам решио начин ношења магнета на глави и врату, тако да ти не могу дати неку идеју како да их поставиш.
Испод јастука можеш да поставиш мрежу магнета, на пример четири пута четири магнета. Магнети се постављају тако да им полови буду окренути на исту страну. Међусобно растојање треба да буде онолико колика је граница међусобног одбијања када стоје на равној глаткој површини. Мислим да је за те мање магнете растојање негде око 5cm. Треба да испробаш.
Иначе мислим да је у ситуацији проблема са циркулацијом у глави, боља варијанта са јабуковим сирћетом. Оно скида и холестерол.
Дакле, можда је најбоље да узмеш никловане NEO магнете облика диска, пречника 15mm и дебљине 3mm.
Нисам решио начин ношења магнета на глави и врату, тако да ти не могу дати неку идеју како да их поставиш.
Испод јастука можеш да поставиш мрежу магнета, на пример четири пута четири магнета. Магнети се постављају тако да им полови буду окренути на исту страну. Међусобно растојање треба да буде онолико колика је граница међусобног одбијања када стоје на равној глаткој површини. Мислим да је за те мање магнете растојање негде око 5cm. Треба да испробаш.
Иначе мислим да је у ситуацији проблема са циркулацијом у глави, боља варијанта са јабуковим сирћетом. Оно скида и холестерол.