Enzimi jetre

Podforum za sva pitanja vezana za dijagnostičke procedure, skener, rendgenski snimci, magnetna rezonanca, scintigrafija, gastroskopija, kolonoskopija, kolposkopija. Tumačenja, saveti, edukacija.

Moderator: moderato

Odgovori
Aleksandar1979
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 19, 2018 9:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Enzimi jetre

Post od Aleksandar1979 »

Postovanje, živim u inostranstvu i već skoro dve godine idem po lekarima zbog teskoba i hroničnim bolovima u butnim mišićima,abdomenu,nadimanju stomaka,čestih gorušica kao i povremenom svrabu bez vidljivih tragova na koži.Krvna slika mi je uvek bila uredna po rečima doktora čak sam isao kod neurolga i dermatologa i radio dodatne nalaze enzime mišića i kože i po rečima neurolga sve je ok u funkciji mišicnih tkiva već je prepisao stresu i promeni zemlje(nostalgija).Dermatolog mi je rekao sve uredno u sastavu kože samo smanji unos voća (secera).Zbog bolova u donjem abdomenu sam radio UZ kod urologa sve uredno.Zatim je došao red kod gastrologa i radio neprijatne preglede kolonoskopije(uredno i sve zdravo ) i gutao crevo za pretragu želudca i jednjaka(sve uredno) rekli su mi samo da obratim pažnju na ishranu bez ugljenih hidrata belih secera i sl.Isao sam dva puta na UZ abdomena i ustanovljen mi je kamen u zucnoj kesi (17mm) i nešto malo masnija jetra(ali po rečima doktora za starosni dob od 39god može se tolerisati i učestali problem savremenog života ) Krvna slika mi je uvek bila uredna i kontrolišem je često ali uvek samo konstantno blagi povišeni rezultati ALT 0-50( krecu se izmedju 50-60) kao i ukupnog biliburina norm.vrednosti 0-1,1 meni 1,3..AST i Gama uvek uvek uredni.zbog straha sam radio i privatno nalaze na hepatitis B i C i naravno negativni.U poslednjih 20 dana sam sredio ishranu poceo da pijem svakodnevno surutku 0.5L i jucerasnji rezultati ALT 0-50 rez 50 AST 0-50 rez 35 ..Imam opet termin kod dr za 15 dana i veoma sam uplasen i negativno gledam sve.Dali je moguće da rezultati enzima variraju i zbog čega je ALT uvek na gornjim granicama ili blago povišen?Dali sa mojom jetrom nešto nije uredu i dali je kamen u zucnoj kesi uzročnik?Puno hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Enzimi jetre

Post od aaaca »

Лоша исхрана је узрок.
Odgovori