Molim nekog za pomoc,
Naime imao sam sex sa nepoznatom osobom, naravno bez zastite...
Ta osoba mi je posle mesec dana javila da je dobila hepatitis B uz napomenu da je sex imala samo sa mnom.
Ja uplasen odmah krenem u najblizu laboratoriju da uradim analizu na hepatitis B, izvade mi krv i sad sam dobio rezultate.
Analiza: HBsAG
Rezultat<0.13
Ref. vrednost Pozitivan>0.13
Negativan<0.13
Vr. reagensa: bioMerieux
Metoda ELFA/Enzyme linked Fluorescent Assay
Sta ovi rezultati govore? Da li treba jos nesto da proveravam?
Napominjem da imam urodjen hiperbilirubin.
Unapred zahvalan buduci potrosac kondoma
Tumacenje analize
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
Re: Tumacenje analize
Po ovome si negativan. mozes da sacekas jos neko vreme, 15- 30 dana i ponovis ga da budes siguran ali mislim da bi se hep b pokazao i sada da si pozitivan.
To sto ona kaze da je imala sex samo sa tobom, cak i da je tako, ne mora nista da znaci za dobijanje hepatitisa b jer se on ne prenosi samo seksualnim kontaktom.
Hvala. Uplasio sam se jako...
Da li postoji mogucnost uopste da sam ja nju zarazio ako sam vec negativan...
Da li postoji mogucnost uopste da sam ja nju zarazio ako sam vec negativan...
Ma kako bi je zarazio kad nemas virus 
Opusteno i bez panike. Ako hoces testiraj se jos jednom kao sto sam ti rekla, mada bi se i sad videlo da ga imas.
Potrazi na netu kako se sve prenosi hep b pa ces videti da ima jos masa nacina da se dobije a ne samo putem seksa.

Opusteno i bez panike. Ako hoces testiraj se jos jednom kao sto sam ti rekla, mada bi se i sad videlo da ga imas.
Potrazi na netu kako se sve prenosi hep b pa ces videti da ima jos masa nacina da se dobije a ne samo putem seksa.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 29, 2009 1:21 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Postovani moj sin je prematur, imamo 6 meseci i danas smo radili krvne slike i zanima me na sto moze da ukaze ovih rezultata s ogleda na tome da on nema nikakvih simptoma ERITROCITI (10^6/mm^3)- 4.38, HEMOGOLBIN (g/dl)-9.3, HEMATOKRIT (%)- 30.1, MCV-68.8, MCH-21.2, MCHC (g/d)30.8, RDV (%)-15.2,
LEUKOCITI(10^3/mm^3)-8.4, LYNFOCITI(%)-76.0, MONOCITI(%)-6.4, GRANULOCITI(%)-17.6, #LIMFOCITI(10^3/mm^3)-6.4,#MONOCITI(10^3/mm^3)-0.5, #GRANULOCITI(10^3/mm^3)-1.5, TROMBOCITI(10^3/mm^3)-741, MPV-7.2, PDV(%)-15.4, PCT(%)-0.533,
CRP je u granici normale 6mg/l... hvala Vam puno
LEUKOCITI(10^3/mm^3)-8.4, LYNFOCITI(%)-76.0, MONOCITI(%)-6.4, GRANULOCITI(%)-17.6, #LIMFOCITI(10^3/mm^3)-6.4,#MONOCITI(10^3/mm^3)-0.5, #GRANULOCITI(10^3/mm^3)-1.5, TROMBOCITI(10^3/mm^3)-741, MPV-7.2, PDV(%)-15.4, PCT(%)-0.533,
CRP je u granici normale 6mg/l... hvala Vam puno