problem sa jetrom?
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
problem sa jetrom?
Nakon uzasnog napada bola u predsjelu zeludca i donjeg dijela grudnog kosa, pracenog obilnim znojenjem, dobila sam uput za gastoent. i iyvadjeni su mi nalazi. Ovo su vrijednosti
GLUKOZA 5.5 3.0 - 6.0
UREA 5.9 2.0 - 8.0
CREATININ 78 50 - 132
TOTAL BILIRUB. 9.6 0.0 - 22.0
ASAT 52 0 - 31
ALAT 272 0 - 32
CHOLESTEROL 7.1 3 - 7.0
TRIGLICERIDI 2.51 0.6 - 1.7
molim Vas ako ste u mogicnosti da mi odgovorite koji poremecaj moze biti u pitanju i na sta ukazuju ovi nalazi? havala unaprijed.
GLUKOZA 5.5 3.0 - 6.0
UREA 5.9 2.0 - 8.0
CREATININ 78 50 - 132
TOTAL BILIRUB. 9.6 0.0 - 22.0
ASAT 52 0 - 31
ALAT 272 0 - 32
CHOLESTEROL 7.1 3 - 7.0
TRIGLICERIDI 2.51 0.6 - 1.7
molim Vas ako ste u mogicnosti da mi odgovorite koji poremecaj moze biti u pitanju i na sta ukazuju ovi nalazi? havala unaprijed.
IVANA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hepatitis retko kada ima simptome (osim "A" -zuta boja koze, a moze i kod "B" da se desi), ako se simptomi i pojave, mogu se vrlo lako ne povezati sa hepatitisom. To je mucnina, povracanje, malaksalost i groznica kao kod gripa, bolovi u zglobovima, slicni reumatskim,stolica moze biti svetlija, mokraca tamnija....ali sve to moze, ali i ne mora da se desi. Zato hepatitis spada u "podle" bolesti, jer, ne retko se desava, da je vec mnogo kasno kada i ako se simptomi uopste i pojave.
Masna jetra mi je pala na pamet zbog tvog holesterola i triglicerida koji su poviseni, u svakom slucaju, sta god da je, moras poceti sto pre sa dijetom i ne jesti cokoladu,, koja je bomba za jetru, kao i gazirana i alkoholna pica!!!
Povisene transaminaze su glavni pokazatelj da jetra ne funkcionise kako treba, al uz jetru je i zuc....sve je to povezano...
Jal si radila gvozdje mozda?

Masna jetra mi je pala na pamet zbog tvog holesterola i triglicerida koji su poviseni, u svakom slucaju, sta god da je, moras poceti sto pre sa dijetom i ne jesti cokoladu,, koja je bomba za jetru, kao i gazirana i alkoholna pica!!!
Povisene transaminaze su glavni pokazatelj da jetra ne funkcionise kako treba, al uz jetru je i zuc....sve je to povezano...

Jal si radila gvozdje mozda?
ovo su danasnji rezultati
ali samo oni koji su uvecani
ASAT 34.6 10 - 40
ALAT 151.2 10 - 40
CHOLESTEROL 8.3 3.9 - 6.5
TRIGLICERIDI 2.8 0.4 - 1.9
AMY 796.0 0 - 410
ALP 135.7 32 - 92
GGT 158.1 2.0 - 30.0
MCH 31.8 28.0 - 31.0
- nalaz urina
izgled-sl. zaucena
boja-zuta
ph 0 60
bjel. neg.
gluk. neg
acet. neg
biliru. neg.
urobili. 1:4
heog. neg.
leukociti 3-4
epit. cel. 2-3
dosta bakterija
eho pregled abdoena
U abdomenu ne vidi slobodnu tecnost. Jetra nije uvecana, u cjelini e hiperehogenija, sa najmanje dvije ciste u lijevom lobusu. Zuna kesa je uredne velicine, stice se utisak zadebljalog hiperehogenog zida koji e djeliicno i neostro konturisan, sa gusci sadrzajem u lumenu, bez ubjedljivih uz znakova za formiranu kalkulozu, sa suspektnim anjim polipima. IHŽV nisu prosireni. Oba bubrega su nesto aceg odeka centralnog eho kompleksa, bez uz znakova hidronefroze. slezina b.o.
laesio hepatis in obs
plyposis vesicae fellae susp.
na kozi grudnog kosa nekoliko spider navusa
hipertenzija i imam 2 cira na zeludcu i 1 na dvanaestopal.
molim vas da mi odgovorite sta moze biti u pitanju. Nisu izvadeni nalazi na hepatitis, jer u laboratoriji nisu znali sta je to. HVALA UNAPRIJED!
ali samo oni koji su uvecani
ASAT 34.6 10 - 40
ALAT 151.2 10 - 40
CHOLESTEROL 8.3 3.9 - 6.5
TRIGLICERIDI 2.8 0.4 - 1.9
AMY 796.0 0 - 410
ALP 135.7 32 - 92
GGT 158.1 2.0 - 30.0
MCH 31.8 28.0 - 31.0
- nalaz urina
izgled-sl. zaucena
boja-zuta
ph 0 60
bjel. neg.
gluk. neg
acet. neg
biliru. neg.
urobili. 1:4
heog. neg.
leukociti 3-4
epit. cel. 2-3
dosta bakterija
eho pregled abdoena
U abdomenu ne vidi slobodnu tecnost. Jetra nije uvecana, u cjelini e hiperehogenija, sa najmanje dvije ciste u lijevom lobusu. Zuna kesa je uredne velicine, stice se utisak zadebljalog hiperehogenog zida koji e djeliicno i neostro konturisan, sa gusci sadrzajem u lumenu, bez ubjedljivih uz znakova za formiranu kalkulozu, sa suspektnim anjim polipima. IHŽV nisu prosireni. Oba bubrega su nesto aceg odeka centralnog eho kompleksa, bez uz znakova hidronefroze. slezina b.o.
laesio hepatis in obs
plyposis vesicae fellae susp.
na kozi grudnog kosa nekoliko spider navusa
hipertenzija i imam 2 cira na zeludcu i 1 na dvanaestopal.
molim vas da mi odgovorite sta moze biti u pitanju. Nisu izvadeni nalazi na hepatitis, jer u laboratoriji nisu znali sta je to. HVALA UNAPRIJED!
IVANA
-
- Stalni član
Evo me sada opet ovde....malo se jurimo.....
Vrlo je ozbiljno i ako je u pitanju virus hepatitisa, nije ni malo naivno...mozes ti da promenis ishranu, u stvari MORAS, a takodje moras i znati da li imas virus ili ne kako bi mogla zastititi sebe od daljih komplikacija, ali i svoju okolinu.
U Beogradu se u ponedeljak u jednom od domova zdravlja radi besplatno testiranje, ne znam jos tacno u koje vreme, ali ako si zainteresovana, ja cu se raspitati i javiti ti. Testiranje rade samo na HCV, ali ne i na B, ali zato ovde u svakoj privatnoj laboratoriji mozes uraditi i na B.
Pisi kako stoje stvari i sta si odlucila, a ja cu ti dati sve informacije ako hoces da dodjes.
Pozdrav

Vrlo je ozbiljno i ako je u pitanju virus hepatitisa, nije ni malo naivno...mozes ti da promenis ishranu, u stvari MORAS, a takodje moras i znati da li imas virus ili ne kako bi mogla zastititi sebe od daljih komplikacija, ali i svoju okolinu.
U Beogradu se u ponedeljak u jednom od domova zdravlja radi besplatno testiranje, ne znam jos tacno u koje vreme, ali ako si zainteresovana, ja cu se raspitati i javiti ti. Testiranje rade samo na HCV, ali ne i na B, ali zato ovde u svakoj privatnoj laboratoriji mozes uraditi i na B.
Pisi kako stoje stvari i sta si odlucila, a ja cu ti dati sve informacije ako hoces da dodjes.
Pozdrav
Cisto sumnjam da je u pitanju hepatitis, jer sam prebrala sve varijante i nisam nikako mogla doci u kontakt sa virusom. Naravno ujutru treba da uradim i taj nalaz (ako se sjete sta je to), ali pretpostavljam da nije virus u pitanju, osim ako me ovi strucnjaci u bolnici nisu njime zarazili prilikom predhodnih vadjenja krvi. Tebi hvala u svakom slucaju! Javljam se kada dobijem rezultate, ai u ponedeljak mi je zakazano kod gastroenter.Pozdrav
IVANA
-
- Stalni član
[quote="IVANAPG"]Cisto sumnjam da je u pitanju hepatitis, jer sam prebrala sve varijante i nisam nikako mogla doci u kontakt sa virusom. '
Ovo moze biti velika varka!!!! Masa ljudi nema pojma kako ga je dobilo, pocevsi od zubara, pa nadalje......da ne nabrajam sada, imas dosta tekstova na tu temu, pa trazi ako hoces. Nazalost, ali tako je!
Samo ti to proveri, ja se iskreno nadam da ces biti ok.
Ovo moze biti velika varka!!!! Masa ljudi nema pojma kako ga je dobilo, pocevsi od zubara, pa nadalje......da ne nabrajam sada, imas dosta tekstova na tu temu, pa trazi ako hoces. Nazalost, ali tako je!
Samo ti to proveri, ja se iskreno nadam da ces biti ok.
Danas sam dobila rezultate. Nema virusa! U pitanju je masna jetra, upala zucne kese, ciste na bubrezima i jetri, mulj u zuci, a mozda i kamenje... Dao mi je 5 vrsta tableta za jetru i zuc i rekao da moram na strogu dijetu. Sada sam u frci sta mogu da jedem a sta ne, jer su misljenja oprecna. Mozes li mi ti ili neko drugi pomoci u tome da odredim sta je dobro za jelo i pice, a sta ne. Bila bih vam zahvalna. Pozdrav.
IVANA
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 20, 2006 1:16 pm