Normalne vrednosti secera u krvi?

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita

Odgovori
jelmil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 7:34 pm

Normalne vrednosti secera u krvi?

Post od jelmil »

Na zadnjem vadjenju krvi zbog nekih problema sa grlom ustanovljeno je da mi je secer u krvi 6,1.Doktor me pitao sta je toliki ja zapanjeno kazem nemam pojma,mozda jer sam predhodni dan jela i pila puno toga slatkog i vecerala voce malo kasnije uvece,on kaze -a,dobro onda nista.Sta to znaci?Dali je secer ok ili ne?U domu zdravlja sam vadila krv.
etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Post od etro »

Kad se pisu utvrdjene vrednosti neke analize pisu se i referentne vrednosti laboratorije u kojoj se radi analiza.
Ako si konzumirala prethodno vece namirnice sa dosta secera, onda ti je verovatno to u pitanju kao sto ti je doktor i rekao.
Uglavnom se dan ili dva pre vadjenja krvi drzi blaza dijeta bez preterano masnoca i secera da bi rezultati bili merodavniji.

Sacekaj neko vreme pa ponovi analizu.
Pozz.
jelmil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 7:34 pm

Post od jelmil »

Hvala etro.
etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Post od etro »

Nema na cemu :wink: .
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

a da se još manje sekiraš - 6.1 je kod većine laboratorija granična vrednost, nekada je i 6.4, tako da to ne treba da te brine ukoliko nije redovna pojava, a i onda se može desiti da je ok.
Odgovori