Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Nov 25, 2008 6:01 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 13, 2008 9:51 am
Postovi: 92
[quote="tamaraft"]

Sedimentacija

Ukazuje na moguće postojanje organskog oboljenja. Ubrzana je kod upala, razaranja ćelija, masivnih trovanja, u trudnoći i posle porođaja, kod TBC, reumatskih bolesti npr. akutne reumatske groznice i reumatoidnog artritisa, akutnog infarkta miokarda, nefroze, svim vrstama šoka, kod postoperativnih stanja, tumora, oboljenja jetre, menstruacija (neznatno ubrzanje).
quote]

Da li to znaci da je povecana sedimentacija u trudnoci normalna?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 26, 2008 10:46 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
DA po treci put!

Ne bi bio loshe da internet izkoristite za to da se malo bolje informisete o svemu shto ce vas ochekivati u trudnoci i posle nje.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 27, 2008 10:52 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 13, 2008 9:51 am
Postovi: 92
tamaraft je napisao:
DA po treci put!

Ne bi bio loshe da internet izkoristite za to da se malo bolje informisete o svemu shto ce vas ochekivati u trudnoci i posle nje.

HVALA!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Dec 08, 2008 6:18 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm
Postovi: 169
Sta su stap (pretpostavljam stapicasti) u leukocitnoj formuli....

Broj leukocita mi je ok i ostali parametri Le formule su u normali jedino su ti stap snizeni - 0.01 (ref vr 0.03-0.05)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Dec 09, 2008 9:50 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 7:54 pm
Postovi: 144
pomozite , moja curica koja ima migrenu i pije eftil od 250mg, uvece , i heliko bacteri pilori , pila je terapiju nexium i claritromicin , sada kad smo uradili analize , koje su sledece vrednosti .,
wbc -7.6,rbc-3.90, hgb-106,hct-291,plt-387.i moram da kazem da ima ldh -205, i povecan limfne zlezde , kazu da to ima veze sa alergijom , koja je dosta cesta kod nje. MOLIM VAS POMOZITE A INACE SUTRA IDEMO DA RADIMO LAKTATE U KRVI. MOLIM SVE ONE KOJI MOGU NA NEKI NACIN DA I POMOGNU NEKA SE JAVE .

_________________
borba


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Dec 17, 2008 6:35 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 4:34 pm
Postovi: 39
Lokacija: Nis
Ovo je stvarno detaljno napisano,svaka cast
Ako nije problem mozete li mi reci koje su normalne vrednosti za krvnu sliku kad se radi o deci 2-3god
Moj sin ima povecan MCHC 411,sta moze biti problem?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Dec 17, 2008 8:04 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
MCHC zna biti povishen kod organizama koji su neko vreme imali temperaturu ispod 37 stepeni, kada dolazi i do poremecaja rada tzv hladnog aglutamina ili kod dece cheshce usled manjka B12 vitamina ili folne kiseline ili zna biti povecano ako u organizmu postoje eritrociti sferichnog oblika a ne ovalnog kako je normalno.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Dec 17, 2008 10:49 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 4:34 pm
Postovi: 39
Lokacija: Nis
Hvala puno na odgovoru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: neakreditovane? metode biohemijskih analiza
PostPoslato: Sre Feb 04, 2009 10:09 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Nov 16, 2008 2:00 am
Postovi: 2
..sta znaci kad na listicu sa rezultatima pise da je za odredjivanje feritina koriscena neakreditovana ?! metoda (ECLIA) - meni bi bilo draze da su koristili neku akreditovanu... ovako ne znam na cemu sam

btw moj rezultat je 11 (ref.vrednosti za z: 13-150)
pre godinu dana rezultat je bio 28,4 (ref.vr. za z: 10-120) - metoda: turbidimetrijsko merenje - imunohemijska reakcija, ..ali tada sam pila tothema ampule, tako da pretpostavljam da je to moglo da da lazno povecane vrednosti... uzimala sam gvozdje (tothema pa neki drugi..) od marta do avgusta, krvna slika se u medjuvremenu popravila, nikad bolja - od moje 15-e godine (a sad mi je 36)
RBC 5.46 (3.7-5.8 )
WBC 6.1 (4.1-10.9)
HGB 147 (115-170)
HCT 0.46 (0.35-0.54)
PLT 270 (150-400)
MCV 83.7 (80-94) - konacno pregurah i tu 80icu
MCH 26.9 (26-32)
MCHC 321 (310-350)

... sve u svemu :) savrsenu sliku mi kvari taj feritin, bojim se da sve ovo moze lako da se pokvari ako nemam gvozdja u rezervi? ili imam?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ..
PostPoslato: Sre Feb 04, 2009 11:10 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Nov 16, 2008 2:00 am
Postovi: 2
u stvari, sad sam proverila, tothemu sam pocela da pijem 28.02. prosle godine a feritin sam kontrolisala pre toga - 26.02. tako da mi je sad jos cudnije da je tada bio u granicama ref.vrednosti, a sada nije - kad sve ostalo jeste...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: komentar i pitanjce
PostPoslato: Ned Feb 08, 2009 10:43 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 9:36 am
Postovi: 15
Ne znam sta se ovi ljudi bune, meni licno je super sto ste sve tako detaljno objasnili, pa koga stvarno zanima nesto, naci ce koju stavku da procita ako se malo potrudi.
Ja bih htela da uradim detaljniju analizu krvi, pa prosto ne znam sta bih sve trebalo da trazim od analiza da bi to potvrdilo da sam zdrava ili ukazalo na neku bolest? Imam 38 godina i imala sam do sad problema sa gvozdjem, sto je reseno uzimanjem gvozdja. Nego nesto sam cele ove zime bolesna nikako da ozdravim, te smrkavica, te upala grla, pa ako bi mogli da mi kazete sta da uradim od analiza, da bi to bilo onako detaljno... Genetika mi nije bas najbolja, majka mi je umrla u 35-oj od raka (neka vrsta raka belih krvnih zrnaca, ne znam tacno, bila sam mala, a niko ne zna da mi kaze).
Unapred hvala tamaraft


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 12, 2009 12:27 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Mar 12, 2009 12:21 am
Postovi: 3
Poz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 10:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 14, 2009 2:12 pm
Postovi: 3
Sedimentacija 90,fibrinogen 6.00,eritrociti 3.77,leukociti 7.3,CRRP 43.8.feremija 7.6Ovo su nalazi mog svekra koji ima 65 god i vec neko vreme se leci kod ortopeda zbog bolova u desnom kuku i navodne sumnje na koksartrozu.Ostali nalazi su u granicama normale.Molim savet.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 01, 2009 9:30 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 31, 2009 10:42 am
Postovi: 1
Да ли треба да ме забрине вредност мокраћне киселине од 360 код моје 11-огодишње ћерке?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jul 03, 2009 9:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 1:51 pm
Postovi: 10
Nadam se da sam na pravom mestu. Dobila sam od lekara opste prakse da uradim gomilu laboratorijskih analiza, izmedju ostalog i neki nalaz pod imenom WAR.. Molim vas, recite mi da li se to dobija iz krvi i na sta ukazuje taj rezultat. Trazila sam po netu ali nisam mogla da nadjem.Ako mozete, pomozite.Unapred hvala.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Izdvajamo za vas:


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: