Krvna slika - rezultati

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
nemam.ime321
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2018 10:15 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Krvna slika - rezultati

Post od nemam.ime321 »

Ovo mi nije normalno kod krvne slike:

Eritrociti : 7.10 (4.70 - 6.10) - povecano
Hemoglobin : 136 (140 - 180) - smanjeno
MCV : 61.3 (80.0 - 94.0) - smanjeno
MCH : 19.1 (25.0 - 33.0) - smanjeno

Krv sam vadio u opstoj bolnici
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Krvna slika - rezultati

Post od aaaca »

Делује као да много времена проводиш у просторијама са лошим ваздухом и мањком кисеоника, а можда имаш и мали ниво гвожђа у крви.
nemam.ime321
Novi član
Novi član

Post od nemam.ime321 »

aaaca napisao:Делује као да много времена проводиш у просторијама са лошим ваздухом и мањком кисеоника, а можда имаш и мали ниво гвожђа у крви.
Требао сам да имам неку операцију па ми доктор дао да урадим комплетну лабараторију. Кад сам урадио крвну слику видео сам да у резултату нема гвожђе, а мислио сам да ће и то да буде на резултату, пошто ми дао да урадим комплетну лабараторију, требао сам да му напоменем за гвожђе пошто сам по природи анемичан, што се види на мени, имам бео тен
nemam.ime321
Novi član
Novi član

Post od nemam.ime321 »

aaaca napisao:Делује као да много времена проводиш у просторијама са лошим ваздухом и мањком кисеоника, а можда имаш и мали ниво гвожђа у крви.
У последње време (од почетка ове године) стално ме тако по некад боли глава, понекад ми се грче мишићи, онако пар секунди, ко онако кад ти се грче мишићи око ока (ко што кажемо "кад ти игра око"), то ми је вероватно због анемије
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Мањак кисеоника изазива повећавање броја еритроцита, али такође и неки проблеми са плућима могу да доведу до исте појаве ако је последица лоше везивање кисеоника.

Мањак гвожђа обично изазива снижени хемоглобин, али не мора да буде.

За главобоље постоји велики број узрока. Прочитај ово: http://*/index.html?stranica=s ... glavobolja

Играње мишића обично ништа не значи, нарочито ако се повремено јавља. Може да буде у питању мањак неког из групе Б витамина, магнезијума, калцијума, калијума.
maks95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 28, 2018 10:40 pm

Post od maks95 »

Treba mi neka preporuka,neki savet kako da ojacam krvnu sliku.hemoglobin je nizak isto i limfociti,a leukociti poviseni,molim za pomoc,dal to bilo prirodnim putem ili neki preparat da.se koristi za poboljsanje krvne slike,sve dolazi u obzir.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Треба да решиш те повећане леукоците. А савета о крвној слици, имунитету итд. имаш и на мом сајту http://*
Odgovori