Gvozdje - 40 - Molim vas za mišljenje

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
Greca23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 17, 2011 9:45 am

Gvozdje - 40 - Molim vas za mišljenje

Post od Greca23 »

Poštovani,

pre neki dan sam uradio krvnu sliku radi provere jer se nisam proveravao skoro dve godine, i zaprepastio me nalaz gvozdja koji iznosi 40, uz hemoglobin koji je nesto niži 113 (119-175). Pored ovog nalaza stoji da ovo treba ponoviti, pa me je to prilično zabrinulo s obzirom da sam na internetu našao da ovo može biti klinička slika hemohromatoze. Inače, ostali parametri pored blago povišenog holesterola i triglicerida, su u redu, sedimentacija na minimumu. Napomenuo bi da su vrednosti jetrenih enzima ALT 32 (8-41) i AST 26(7-38) , i da nemam nikakvih tegoba to jest bolova u stomaku, odnosno u predelu jetre i da sam nedavno, u junu radio ultrazvuk abdomena gde je sve izgledalo OK. Samo još jedna napomena, od pre 2 meseca sam primetio blagu zajapurenost-crvenilo predela lica , kao da me je uhvatilo sunce (što je doktorka okarakterisala kao moguću Rozaceu), s tim sto pred računarom provodim 10ak sati dnevno što možda može biti uzrok. Molim Vas za mišljenje.

Unapred hvala na odgovorima
draganchestar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 19, 2011 1:02 pm

Re: Gvozdje - 40 - Molim vas za mišljenje

Post od draganchestar »

nema dovoljno hemoglobina koji preuzima gvozdje.
Odgovori