Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 817 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Maj 28, 2014 1:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Mar 21, 2013 1:17 pm
Postovi: 23
Postovani, 
Imala sam spontani pobacaj u trecem mjesecu, i odmah nakon toga sam odradila test na
Trombofiliju, genska analiza FV,FII,MTHFR,F XIII,PAI-1,EPRC,i ovo su moji nalazi:

Tehnika: PCR,Reverzna hibridizacija
Nalaz:

FV LEIDEN - WT (normalan)
FV H1299(R2) - WT (normalan)
FAKTOR II PROTROMBIN - WT (normalan)
MTHFR C677T - HZ (heterozigot)
MTHFR A1298G - HZ (heterozigot)
FXIII V34L - WT (normalan)
PAI -1 - HZ (heterozigot)
EPRC (endotelial protein receptor C) - A1/A2/H1/H2 (heterozigot tip 2)

Inace ovo mi je prva trudnoca, imam 25 godina, 55 kg (169cm visina).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pon Avg 11, 2014 7:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 12, 2013 2:58 pm
Postovi: 12
Postovani,
Par godina unazad sam malokrvna i probala sam svasta da bih popravila krvnu sliku (aroniju, maticni sok od nara, Ferum lek). Sad vec 4 meseca pijem kapsule Feroglobin. Sto se tice nalaza WBC 6.2; RBC 3, 87; HGB 114; HTC 32, 2; MCV 83,2; MCH 29,5; MCHC 354; Gvozdje 5,8. Imam 24 god. Ako mozete da mi navedete uzroke niskog Fe.
Hvala unapred!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pon Okt 13, 2014 11:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 13, 2014 10:48 pm
Postovi: 2
Pozdrav Nikola,

molim pomoc u tumacenju nalaza

CRP11.1
GLUK 4.7
UREA 5.2
HOL 7.81
Tg 2.44
HDL 1.16
FE 11.9
FERIT 38
LDL 5.54

Unapred hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Okt 15, 2014 1:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 15, 2014 1:07 pm
Postovi: 1
Postovani,potrebna mi je vasa pomoc u tumacenju sledecih analiza..
Naime,u 6.mesecu trudnoce sam,i radila sam redovnu kontrolu krvne slike,kao i urin i urinokulturu. Svi rezultati su u savrsenom redu,ali broj limfocita je 16,0, dok su neutrofilni granulociti 75,2. Zanima me na sta to moze da ukazuje, s obzirom da pise da u urinu ima dosta bakterija,ali urinokultura je pokazala da nema izolovanih patogenih bakterija?

Unapred se zahvaljujem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sub Okt 18, 2014 2:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 26, 2012 5:23 pm
Postovi: 16
Zdravo Nikola... Molim Vas za tumacenje krvne slike i savet..... Svi rezultati su mi u redu osim nekoliko koje navodim. Sedimentacija mi je povecana (30), fibrinogen je uvecan 5,6 gvozdje mi je 33,33...mch je 34,5 a mcv je 105 . Radjena je kompl krvna slika u Domu zdravlja. Nije radjen crp, ni stitna zlezda.Zelela sam da proverim krvnu sliku i da vidim razlog dugogodisnjeg kasljanja tj kasljucanja. Kasalj je suv....nema temperature , ni prehlade. Brine me ova povecana sedimentacija ......sta dalje da radim...koje analize.. Ginekoloske analize su mi ok.Imam 40 god. Tina


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sub Okt 18, 2014 3:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Mar 21, 2013 1:17 pm
Postovi: 23
Ja sam pisala ali niko ne odgovara :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Okt 23, 2014 7:46 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 26, 2012 5:23 pm
Postovi: 16
Ja sam pisala ......niko ne odgovara....... ????


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Nov 12, 2014 6:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2014 5:19 pm
Postovi: 16
mam 28 godina, danas sam vadila krv
rezultati su sledeci:

K-Leukociti (WBC) 7.5 x 10 /L
K-Limfociti 2.9 x 10 /L 9
K-MID 0.5 x 10 /L
K-Granulociti 4.1 x 10 /L
K-Limfociti pr. 38.7 %
K-MID pr. 6.1 %
K-Granulociti pr. 55.2 %
K-Eritrociti 4.81 x 10 /L
K-Hemoglobin 127 g/L
K-Hematokrit 0.397 m/L
K-MCV 82.5 fL
K-MCH 26.4 pg
K-MCHC 320 g/L
K-Trombociti 318 x 10 /L

K-Sedimentacija 10 mm/h

brine me povisena sedimentacija, uvek mi je bila do 6
da li su rezultati u redu?
hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Uto Nov 18, 2014 9:12 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 26, 2012 5:23 pm
Postovi: 16
Da li na ovoj temi neko odgovara ili ne?????


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Uto Nov 18, 2014 11:07 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9935
Одговарао је Никола. Не знам где је нестао. Ја се понешто разумем, али не знам референтне вредности па не могу да коментаришем налаз.

_________________
Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Uto Nov 18, 2014 10:55 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2014 10:44 pm
Postovi: 7
Postovani,
Moze li mi neko protumaciti krvni sliku.Konstantno vec vise godina imam ovaj nivo trombocita,a hemoglobin mi je visi.Inace sam pusac vec 20 god i malo teze disem.Imam 38 god.
KS-PARAMETAR REZULTAT JEDINICA REF. VREDNOST
Leukociti (WBC) 7.7 10 /L 9 3.5-10.0
Eritrociti (RBC) 5.67 10 /L 12 3.8-5.8
Hemoglobin (HGB) 170 g/L 110-165
Hematokrit (HCT) 0.560 L/L 0.35-0.50
Trombociti 122 10 /L 9 150-390
LEUKOCIT. FORMULA REZULTAT JEDINICA REF. VREDNOST
LYM 28.6 % 17-48
MON 6.8 % 4-10
GRA 64.6 % 43-76
ANALIZA REZULTAT JEDINICA REF. VREDNOSTI
Glukoza 5.41 mmol/L 4.11-5.89; deca: 3.33-5.55
Urea 4.8 mmol/L <8.3;Odrasli>65g:<11.9
Kreatinin 87 umol/L Z: 44-80, M: 62-106
Holesterol 5.41 mmol/L
pozeljno do 5,20
granicno rizicno: 5,20-6,19
visoko rizicno > 6,19
Trigliceridi 2.54 mmol/L
pozeljno do 1,70
granicno rizicno: 1,70-2,29
visoko rizicno > 2,29
HDL holesterol 0.96 mmol/L
pozeljno:>1.60
granicno rizicno:1.0-1.60
visoko rizicno:<1.0
LDL holesterol 3.30 mmol/L
pozeljno:<3.40
granicno rizicno:3.40-4.10
visoko rizicno:>4.10
AST 21 U/L Z: 0-32, M: 0-40
ALT 32 U/L Z: 0-33, M: 0-41

Hvala unapred,

Vlada


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Nov 19, 2014 9:45 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9935
obrad02, добро је што си написао да имаш проблема са дисањем. Рекао бих да твој организам још увек има добре повратне спреге. Зашто то мислим? Пошто теже дишеш тиме уносиш мање кисеоника у плућа. Због тога организам реагује тако да повећава еритроците и хемоглобин (на максимуму су) да би нормализовао доток кисеоника у организам. Вероватно ти је и крв гушћа него што би требало, па организам смањује број тромбоцита да не би дошло до стварања угрушака.

Мислим да је још увек најбоље решење за тебе да поведеш рачуна о начину исхране. Треба да избациш сву хемију из јеловника и повећаш унос воде. Ако баш мораш да пушиш а ти пуши чист дуван.

_________________
Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Nov 27, 2014 3:56 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Avg 04, 2014 4:03 pm
Postovi: 7
Postovani,
Bila bih Vam zahvalna ukoliko biste mi pomogli u tumacenju rezultata. Naime, trudnica sam, 7.mesec (beba sitnija 15 dana po uz) i u urinu mi je nadjeno dosta bakterija sto ja i osecam po jakom mirisu urina, tamnoj boji i stalnom nagonu za mokrenjem. Medjutim urinokultura je pokazala da je urin sterilan i ponovicu ga. Problem je sto sam 2 dana povracala sta god popijem ili pojedem i imala sam temperaturu od 37 do 37.7 i primila infuziju. Radjena mi je hitna krvna slika i dr kaze da je verovatno bakterioloski ali nista vise od toga. Interesuje me Vase misljenje.
Nalaz:limfociti% - 10.9 (Ref vr 17.0-48.0%)
granulociti% - 82.o (Ref vr 43.0-76.0)
hemoglobin - 114 (ref vr 115-155g/L)
hematokrit - 0.344 (Rev vr 0.35-0.54 l/L)
Unapred hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Nov 27, 2014 10:48 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9935
Wednesday82, оно што ја могу да кажем (док не дође Никола или неко други стручан) је да не пијеш довољно воде и то је много лоше. Тамна мокраћа са непријатним мирисом је знак спорог рада бубрега и недовољно воде за пречишћавање крви. Дакле, обавезно постепено повећај унос ВОДЕ. Не сокиће, не газирано, не слатко, не минералну. ВОДУ! Препоручујем Пролом или Росу.

Нагон за честим мокрењем изазива прехлада тј. вируси. Баш се не уклапа али добро.

Зашто су лимфоцити смањени а гранулоцити повећани, не знам. Ало, Никола!

_________________
Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Nov 27, 2014 10:49 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2014 10:44 pm
Postovi: 7
aaaca je napisao:
obrad02, добро је што си написао да имаш проблема са дисањем. Рекао бих да твој организам још увек има добре повратне спреге. Зашто то мислим? Пошто теже дишеш тиме уносиш мање кисеоника у плућа. Због тога организам реагује тако да повећава еритроците и хемоглобин (на максимуму су) да би нормализовао доток кисеоника у организам. Вероватно ти је и крв гушћа него што би требало, па организам смањује број тромбоцита да не би дошло до стварања угрушака.

Мислим да је још увек најбоље решење за тебе да поведеш рачуна о начину исхране. Треба да избациш сву хемију из јеловника и повећаш унос воде. Ако баш мораш да пушиш а ти пуши чист дуван.


Ono sto je interesantno je da kada sam pre dva meseca prestao da pusim na 25 dana osecao sam se odlicno,nisam imao problema sa disanjem i plucima ni malo.Ali,sam ponovo poceo jer mi je bas tesko islo psihicki.Da li je moguce da sve dolazi od pusenja?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 817 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55  Sledeća

Izdvajamo za vas:


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: