Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 817 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 55  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sub Nov 09, 2013 9:30 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 403
Lokacija: Beograd
Ivo,
pogresili ste malo u ref. vrednostima (ref. vrednost 52.0-40.0) za limfocite. Ali razumeo sam da je od 20 - 40 %
Posto se radi o procentima, ove smanjene odnosno povisene vrednosti nisu od velikog dijagnostickog znacaja. Eventualno moze biti znak neke blage prehlade.
Mislim da nije nista zabrinjavajuce.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Uto Nov 12, 2013 2:48 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 07, 2013 12:55 pm
Postovi: 4
Postovani stigli su i rezultati serologije za dete:

EBV IgM 2.82 (po referentnim intervalima ispada - pozitivan jer je vece od 1.1)
EBV IgG 2.2 (negativan)

CMV IgM 2.98 (pozitivan)
CMV IgG 2.3 (negativan)

Sta znace ovi pokazatelji, ima li dete mononukleozu?
Hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pon Nov 18, 2013 7:53 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 15, 2013 7:29 pm
Postovi: 1
postovani,

molim vase misljenje o nalazima sedmogodisnjeg djecaka:
wbc 7,6
rbc 5,38
hgb 14,5
hct 42,4
plt 244
pct ,185
mvc 79
mch 27
mchc 34,3
rdw 17,2
mpv 7,6
pdw 12,6

wbc flags:
%lym 58
%mon 9
%gra 33

#lym 4,4
#mon 0,6
#gra 2,6

GOT(ast) 36,68
GPT 21,67

LDH 486,10

urin 1-2 le


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Uto Dec 24, 2013 6:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Dec 24, 2013 6:31 pm
Postovi: 2
Postovanje, Nikola.

Zamolila bih Vas da mi objasnite sta pokazuje oznaka MPXI na krvnoj slici. Radjena mi je krvna slika na Vojnomedicinskoj akademiji i sve je u redu osim vrednosti MPXI. Navedene normalne vrednosti su od -10 do +10 ,a moja je -12,80. Pa me zanima sta znaci smanjena vrednost?

Hvala unapred.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Dec 25, 2013 11:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jan 31, 2012 11:35 pm
Postovi: 23
unapred izvinjenje ako sam omasila temu!
pisala sam i na ''Ginekologiji'' ali tamo ili niko ne zna ili nikog raspolozenog da objasni

pokusacu najkrace a da budem jasna..nakon redovnog ginekoloskog pregleda,zbog u poslednjih nekoliko meseci ranije dobijene menstruacije ( na 20-tak dana) koja traje jedva 3 dana,ginekolog je ustanovio policisticne jajnike
poslao me da uradim CA 125 i HE4 kao i ROMA INDEX

evo rezultata:

CA 125: 3,59 ref.vrednost je: < 35.0
HE4 : 95 ref.vrednost je: < 140
ROMA INDEX:25 ref.vrednost je: <11.5

kako su prva 2 tumor markera u granicnim vrednostima,MOLIM Nikola objasnite mi sta znaci Roma Index i sta oznacava konkretno u navedenom slucaju?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Jan 29, 2014 10:40 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 29, 2014 10:16 am
Postovi: 2
Molim Vas za pomoć...

Zadnja dva vadjena krvi u rasponu od 8 meseci pokazuju da su mi neutrofili smanjeni 32,3% (44-72%), a limfociti povecani 52,3% (20-46%).
Ja se dobro osecam nisam bolesna niti bilo sta slicno.

Sta to znaci?

Hvala unapred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Feb 12, 2014 9:33 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 05, 2013 1:57 pm
Postovi: 26
limfociti su mi uvećani 42.5% i # 3.70
Pre godinu i 2 meseca sam imao odnos sa rizičnom osobom i da li ovo može biti simptom hiv infekcije?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Uto Feb 18, 2014 10:59 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 29, 2014 10:16 am
Postovi: 2
Pricala sam sa Vise lekara o tome, sve dok su leukociti u granicama sve je uredu. Ako ti limfociti i neutrofili nisu dobri, a ne valjaju ni leukociti onda je problem.

Mada to ne mora da govori nista o HIV virusu. Sto se HIV virusa tice, najbolje je da se testiras i vidis sta ce ti rezultati reci.

Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Feb 27, 2014 8:37 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 15, 2008 2:43 pm
Postovi: 11
Postovani,

Moj rodjak ima povisene sledece vrednosti u krvi:
RBC-5,93 ref. -do 5.8

HGB-166 ref. 110-165

HCT 505 ref 350-500

Sta bi trebalo uraditi i sta ovo moze da bude?
Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Uto Mar 04, 2014 2:23 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 28, 2011 10:38 am
Postovi: 4
Pozdrav , zanima me misljenje i pomoc . Treniram 3 meseca aktivno kik boks , smrsao sam 7 kg ,. E sad imam neke konstantne blage bolove u centru grudi gore i ako da imam grudvu neku konstatno u zdrelu . Ishranu sam korigovao jeo dosta citrusnog voca , pio aspirina mozda je i zeludacna kiselina . Mene brine jer moze biti srce ? Eo referentne vrednosti .

Snimak pluca OK
EKG ok
Krvni nalaz :

AST - 30 (0-35)
ALT -24 (0-45)
CK 502 (0-171)
CK-MB - 15 (0-24)
Kalijum , natrijum , hlorid , CRP sve u redu .
Urin - u redu

Citam o infraktu miokarde , doktor je jos poslao da uradim test na helico bakteriju .


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Mar 13, 2014 7:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2014 10:29 pm
Postovi: 4
Vec sam postavila pitanje povodom mog problema u novoj temi alikako mi niko neodgovara pokusacu ovde, da li neko bio raspolozen da mi pomogne i pojasni nalaze krvi koji su radjeni pre para dana, izdvojicu samo par stavki koje su u padu ili porastu

Neutrofilni granulociti 1.86
Neutrofilni Grnulociti 29.5
Limfociti 57.3
Monociti 8.71
Eozinofilni granulociti 3.530

i MRV je uvecan 11.8

Ostalo je sve u normali
I uz ovo naglasila bih da su prisutni dugomeecni bolovi u nogama, tacnije u butinama su se javile neke bolne tacke koje mi remete normalne fizicke aktivnosti.

Da li moze neko da mi pomogne i pojasni mi u cemu je zapravo problem?

Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Mar 20, 2014 7:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jul 16, 2009 12:28 pm
Postovi: 11
Treba mi mala pomoc i oko mojih rezultata :)

Segmen(GRA) 0,26
Limfociti 0,58
Gvozdje 8,7

Sve ostale vrednosti su normalne. Jel moze neko da mi kaze sta to znaci i koliko je ozbiljno?
Unapred puno hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Mar 20, 2014 11:11 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2014 10:29 pm
Postovi: 4
Nadam se da ce nam neko odgovoriti na pitanja...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pet Mar 21, 2014 2:33 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 21, 2011 1:49 am
Postovi: 16
ne verujem da ce neko dobiti odgovor,autor ove teme nije se,jos,oglasio u 2014-oj
mozda je dao otkaz?:D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pet Maj 09, 2014 3:48 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2014 3:29 pm
Postovi: 2
Ćerkica mi ima 7 godina vodili smo je kod doktora zbog visoke temperature preko 39 i rekla je da ima afte u ustima i da joj izvadimo krv kad smo joj izvadili krv rezultat je sledeći
LEUKOCITARNA FORMULA
LIMFOCITI 19 % ref. vrednost 30- 40 %
MONOCITI 16 % ref. vrednost 1- 12, 7 %
NEUTROFILNI GRANULOCITI 63, 1 % ref. vrednost 55-65 %
MONOCITI # 1, 70 (10*9/L) ref. vrednost < 1, 00
Ako možete da mi odgovorite da li je bakterijska infekcija ili virusna ostale vrednosti su sve ok...
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 817 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 55  Sledeća

Izdvajamo za vas:


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: