Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 817 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 55  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Ned Okt 06, 2013 4:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 06, 2013 3:12 pm
Postovi: 31
Hvala najlepse... Imam li razloga za brigu ili bi jos neki parametri bili poremeceni da nesto nije u redu?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Ned Okt 06, 2013 4:52 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 403
Lokacija: Beograd
Pored amilaze i drugi enzimi bi bili poviseni.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Okt 09, 2013 10:57 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 06, 2013 3:12 pm
Postovi: 31
Stigli su mi rezultati, pise da u urinokulturi nema patogenih bakterija. Alfa amilaza mi je 42, Lipaza 25, a pankreasna amilaza 23. Da li je to u redu?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Okt 10, 2013 12:48 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 403
Lokacija: Beograd
Po referntnim vrednostima koje je imam za amilazu iz seruma (10-110 U/L); Lipaza ( do 210 U/L).
Vasi rezultati su u redu.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Okt 10, 2013 2:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 10, 2013 2:01 pm
Postovi: 4
Postovani, radjena mi je analiza krvi i svi biohemijski parametri su u redu, i hematoloski, jedino su mi RBC 5.43 (a gornja granica je 5.08) i Hct 0.483 (a gornja granica je 0.470). Zanima me da li je ovo opasno i sta znaci ?

Read more: lab-dijagnostika/povecan-ldh-hematokrit-t50018.html#ixzz2hJuKU9C9


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Okt 10, 2013 2:18 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 403
Lokacija: Beograd
Poviseni eritrociti se mogu naci i kod policitemija, ali ako su eritrocitne konstante u redu, ovakva mogucnost se odbacuje. Najverovatniji uzrok je hemokoncentracija. Kada je smanjen unos tecnosti, krv postaje gusca, samim tim broj eritrocita, tako i hematokrita moze biti povisen.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Okt 10, 2013 4:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 10, 2013 2:01 pm
Postovi: 4
Da, sve eritrocitne konstante su u redu, inace ja ne pijem puno tecnosti nikada. Imam li razloga za brigu ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Okt 10, 2013 4:31 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 403
Lokacija: Beograd
U kombinaciji sa viskoim vrednostima lipida, moze biti jedan od faktora za KV oboljenja.
Ne pijem ni ja, ne treba se nalivati ne znam ni ja koliko, ali 1l tecnosti (najbolje voda) je ono sto je nasem organizmu neophodno.

Srdacan pozdrav,
Nikola

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Okt 10, 2013 4:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 10, 2013 2:01 pm
Postovi: 4
Holesterol mi je 5, trigliceridi 0,7. Hvala na brzom odgovoru.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Okt 10, 2013 5:07 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 403
Lokacija: Beograd
U redu.
Dobri su Vam rezultati. Ali nemojte da taj ukupni holesterol bude visi.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sub Okt 12, 2013 4:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Okt 12, 2013 4:06 pm
Postovi: 2
Interesuje me da li imam razloga da brinem zbog povisene sedimentacije, iznosi 18 mm/h? Muskarac sam, 28 godina.
Krv je vadjena radi ispitivanja na Helicobacter, krvna slika je narucena samoinicijativno, bez zahteva lekara.
Ostali parametri su u velikoj meri u okviru ref.vrednosti.

Sedimentacija eritrocita 18 mm/h
Leukociti 5.9 (4-10)
Eritrociti 4.53 (4.2-5.8 )
Hemoglobin 147 (140-180)
Hematokrit 44.8 (40-54)
MCV 99 (82-94)
MCH 32.4 (26-32)
MCHC 328 (310-360)
Trombociti 231 (141-400)
RDV 12.3%

LYM 41.9%
MID 7.1%
GRN 51%

Hvala na odgovoru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pon Okt 14, 2013 1:03 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 403
Lokacija: Beograd
Kao sto i sami znate, povisena sedimentacija je nespecifican parametar nekog upalnog procesa. Povisene vrednosti se javljaju i kod manje znacajnih stvari kao npr. kvar zurba..., ali i do nekih ozbiljnijih infekcija i slicno.
Mislim da nemate razloga za brigu jer su svi ostali parametri krvne slike u redu. Povisena sedimentacija nema direktne povezanosti sa Helicobacter-om.
Pozdrav, Nikola.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pet Okt 18, 2013 1:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 11:50 pm
Postovi: 18
Lokacija: Zrenjanin
Radila sam briseve grla i nosa i nosila uzorak sputuma. Za dve nedelje bih trebala da radim operaciju devijacije i ovo su neke kontrole. Bris grla i nosa je uredan, bakteriološki nalaz sputuma je Negativan, mikološki takođe Negativan, ali tu kod mikološkog piše sledeće:
Direktan preparat: U direktnom mikroskopskom preparatu se vide pločastoslojevite epitelne ćelije, kao i broje bakterijske ćelije polimorfnog izgleda, bez leukocita.
Zanima me šta to znači, jel to dobro ili loše?
Unapred hvala na odgovoru.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pet Okt 18, 2013 2:05 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 403
Lokacija: Beograd
U direktnom preparatu se nalazi fizioloska flora nosa koja se normalno tu nalazi. Dobar je nalaz.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pet Okt 18, 2013 2:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 11:50 pm
Postovi: 18
Lokacija: Zrenjanin
Hvala na brzom odgovru. :)
Pitala bih vas još nešto. Moja majka već 3 meseca iz uzorka sputuma dobija rezultat na Enterobacter spp (u većem broju). Koliko je opasna ta bakterija? Kako se dobija? Do sada je dobijala razne lekove i ni jedan joj nije pomogao.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 817 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 55  Sledeća

Izdvajamo za vas:


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 7 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: