Bakterije
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Bakterije
Зашто ти је битна бактерија?
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 18, 2017 1:43 pm
Bakterije na jeziku i njegovom korenu stvaraju zadah koji mirise na sumpor.Ne znam da li se moze ustanoviti koja to bakterija stvara zadah i da li se ona ili one mogu unistiti antibiotikom?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Да, да, али зашто је битно која бактерија је у питању? Ако пијеш антибиотик сигурно је не можеш уништити. Када би знао која је бактерија онда би се могао урадити антибиограм па да узмеш одговарајући антибиотик и њиме мажеш језик, јел то? А шта ако је гљивица у питању?
-
- Novi član
Citao sam da postoje neke vrste bakterija koje stvaraju zadah pa me interesuje da li se moze njezinom izolacijom utvrditi o kojoj je vrsti rec?ako si mislio na Candidu,nemam je.obavio sam sve moguce pretrage zuba i unutrasnjih organa i sve je u redu,takodje nemam ni Helicobacter pylari.Pre par godina sam imao dva kariozna zuba i otuda mi je nastao zadah ali ti zubi su sanirani a zadah je ostao.Da li mozda znas da li je moguce da bakterije koje su uzrokovale karijes,nakon sanacije zuba i dalje mogu zivjeti u organizmu ili nestaju sa popravkom zuba?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Па ако је изолујеш онда знаш и о којој бактерији се ради. Међутим ако не знаш која је бактерија у питању онда не знаш ни да ли је бактерија што значи да може бити и гљивица.
После поправке зуба нема ни процеса распадања па нема ни гасова тј. задаха. Међутим питање каква ти је хигијена уста.
После поправке зуба нема ни процеса распадања па нема ни гасова тј. задаха. Међутим питање каква ти је хигијена уста.
-
- Novi član
Higijena usta mi je jako dobra.Perem zube 3-4 puta dnevno,cetkam i cistim jezik.Koristim proizvode Therabreath ali ne pomazu gotovo nista.Uz to sad koristim i sodu pa cemo videti kako ce biti
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Надам се да после испирања содом бикарбоном не испираш уста нечим другим.
-
- Novi član
Ne ispirem niti jedem i pijem vodu barem sat vremena.Jel je to dosta vremena ili bi trebao i duze?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Довољно је пола сата. Да ли си проверавао pH фактор мокраће?
-
- Novi član
Nisam proveravao.Da li je bolja medicinska soda iz apoteke ili ona iz prodavnice,koja je efikasnija?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Сода бикарбона је сода бикарбона. Купи најјефтинију. Користим ону "Ц" соду бикарбону од пола кила.
-
- Novi član
Da li je moguce ako su mi zubi plombirani da se i dalje iz njih moze osetiti zadah bez obzira sto me ne bole niti imam upaljeno zubno meso?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Не може ако пломбе добро заптивају. Код старих пломби може да се осећа нарочито ако су амалгамске јер оне временом постају доста порозне.