U ponedeljak, kada mi je bio zakazan pregled u Klinickom centru Srbije na nefrologiji, doziveh nesto sto sam mislila da nikad necu..Sestra se izdrala na mene zato sto sam dosla par sati ranije nego sto je trebalo.
Naravno moja faca je bila u fazonu

i prokomentarisah sta li bi bilo da sam dosla na vreme. Poucena predjasnjim iskustvima da nikad ali NIKAD ne ulazim u ordinaciju kada mi je zakazano, obicno dodjem, predam knjizicu i odem ili do Slavije ili do parka pa se vratim u neko vreme kad treba da me prozovu. Naravno, dosla sam jedno 45 minuta ranije i skontam da su svi pacijenti koji su bili zakazani pre mene jos uvek u cekaonici i vidim da niko ne izlazi da kaze sta se desava i zasto nikog ne prozivaju. Na kraju bukvalno isprepadam sestru na sred hodnika koja nam kaze da doktorka kasni sat vremena..Da li je to nacin da se postupa sa bolesnim ljudima?
Ok, ja kapiram doktorku i njoj ne zameram, moguce da je zena imala neki hitan slucaj, ali sam shokirana odnosom osoblja koje radi za tim salterom i koje nije smatralo za potrebno da nas obavesti o kasnjenju da bar ne bi sedeli tamo bezveze.
Za nekoliko nedelja me ceka kontrolni pregled na istom mestu i zivo me zanima sta ce me tada sacekati. Verovatno ce onaj kerber na salteru nefrologije pokusati da mi odgrize glavu ili nesto slicno
Btw, zanima me nesto..Da li se u KC-u sa dijagnozom G35 placa participacija ako je to naznaceno i kao dijagnoza na samom uputu?