Naravno posto zaposleni u njoj, kao npr dr dragan Tancik boluje od autizma... to je razvojni poremecaj mozga koji
ostecuje komunikaciju. Zalosno ali istinito.
tragedija koju sam dozivela je ocit primer tome. Kobne noci je na moju nesrecu radio doticni (ne mogu da kazem dr)
Tancik.
Drama pocinje oko 3h nocu, kada me moj sin probudio i rekao da ga uzasno boli glava. Nije mogao da se pomeri iz
kreveta. Povratio je i rekao da zovem "hitnu pomoc"..uzimam mobilni i zovem, javi se licno dr...objasnim mu o cemu
se radi, sledi odgovor DONESITE GA! Ali doktore nemoze da se pomeri, 1,90 visok skoro 100kg...sama sam sa njim
kako da ga donesem...ima samo 25 godina. Sledi odgovor: Sta vi mislite kada bi mi izlazili na svaku glavobolju?
Ali ovo nije obicna glavobolja, zavapila sam, ovo je nesto ozbiljnije, molim vas pozurite.Dobijam isti ledeni odgovor
DONESITE GA!!! Ostajem bez kredita, ukucam SOS i zovem ponovo....ista prica. Opet sam bez kredita, uzimam
mobilni od sina koji me gleda i pita da li ce doci mama.... zovem treci put, preklinjem i molim, proslo je pola sata
u razgovorima....Ulazim u sobu, ucinilo mi se da pocinje da spava, medjutim nije to hrkanje vise kao krkljanje,tada
sam viknula u slusalicu...Hocete vi doci ili ne,meni dete umire od 25 god. a vi pola sata raspravljate samnom.
Posle 10 min su stigli. Kada ga je pogledao okrenuo se prema meni i ledenim glasom rekao: Sada dodjite vi i probudite
ga....SHOK!!! Ja, pa ja vas molim vise od pola sata da dodjete, a dovoljno je 5 min. do moje kuce, ja sam sa mojim
sinom pricala do pre 10 min. da ste dosli na vreme mogli ste i vi, sada ga vi budite "DOKTORE"!!! :shock:
Pocinje drama...zovu sanitarno vozilo i odvoze ga ispred Hitne pomoci. Nesto se ceka. Ceka se doktorica koja je
trebala biti na radnom mestu, medjutim probudili su je pa je dosla od kuce privatnim autom,nije se ni razbudila.
Tek tada krecu za Novi Sad. Ja sa komsinicom koja je bila svo vreme samnom, za njima.
Najstrasnije od svega je sto je doticni lekar dao dijagnozu: Coma intoxicatio narcoticis et psychodyslepticus (cocainum)
Prvi CT je pokazao blago krvarenje. ZASTO nije operisan odmah? Sta se cekalo? da se popune sve cetiri komore.
Moj sin je preminuo u roku od 30h. Trazila sam obdukciju, posebno naglasivsi toksikoloski nalaz.Dobila sam,
nije bilo NISTA osim terapije koju je primio.
Znam da sina necu vratiti, ali bahato ponasanje ?? Tancika odnelo je jedan mladi zivot! Ko je sledeci?
Slucaj je prijavio SUP-u Becej....Zasto? Dao laznu izjavu za podatke dobijene od majke, a u njegovom izvestaju
pise suprotno.
Pravda je spora ali dostizna. DA LI VAM JE CISTA SAVEST "DOKTORE"???
spavate li mirnim snom......ja NE....