VODA OKO SRCA ?!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
m.m.m
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2007 9:08 pm

VODA OKO SRCA ?!

Post od m.m.m »

Moj otac ima 69 godina i podosta problema,naime pre 7.5 godina je imao infarkt sa šećerom na 45.jetra i bubrezi su prestali sa radom a lekar je rekao da ima oko 2% šansi da preživi.Havala bogu energični dedica je preživeo,odstranili su mu prste na nogama ali tu je.Ima kamen u žuči i probleme sa prostatom dugi niz godina.U poslednje vreme ga je boleo stomak uz vidno oticanje.Juče mi je rekao da je to ustvari voda oko srca.Molim Vas da mi kažete šta to ustvari znači i kako pomoći.On se naravno leči,ali ja kao laik i ćerka kojoj on ne želi previše da priča bih volela da znam.Hvala mnogo unapred!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Voda oko srca - moze da se pretpostavi da ima perikarditis, izliv "vode" u srcanu maramicu, ali moze da ima i "vodu" na plucima, sto je znak popustaja srcanog misica... Bez pravih izvestaja nije lako reci.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
m.m.m
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2007 9:08 pm

Post od m.m.m »

Ni ja neznam o čemu je reč jer moj otac ne želi previše da priča,a ja sam samo želela da znam šta znači i koliko je opasno u jednoj ili drugoj varijanti.
Hvala Vam,doktore, na odgovoru
Odgovori