Visok pritisak i stitna zlezda

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Skaki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 08, 2009 7:30 pm

Visok pritisak i stitna zlezda

Post od Skaki »

imam visok pritisak i imam terapiju zadnjih 3 godine, i pre nekoliko dana kad sam isao kod lekara po recepte, pitala me doktorka da li sam ispitivao stitnu zlezdu, ja rekoh da sam bio na vma na raznim ispitivanjima kad sam bio u vojsci i na tome se zavrsilo...
koliko se secam, mislim da nisam ispitivao stitnu zlezdu, pa me zanima kakve veze ima jedno sa drugim?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Visok pritisak i stitna zlezda

Post od drbgd »

povisen krvni pritisak moze biti uslovljen poremecenim radom stitaste zlezde.
medjutim, ovu mogucnost zloupotrebljavaju mnogi u privatnim ordinacijama, da bi uzeli novac za slanje krvi na testiranje nivoa hotmona stitaste zlezde. u opstoj populaciji je poremecaj rada stitaste zlezde zapravo redak, a pacijenti koji nemaju apsolutno nikakvu drugu tegobu nego im je hipertenzija jedina manifestacija su prava retkost!
to znaci da ako su vrednosti vaseg krvnog pritiska dobro regulisane lekovima, a vi pri tome nemate nikakve simptome ne treba da radite hormone stitaste zlezde.
Skaki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 08, 2009 7:30 pm

Post od Skaki »

Hvala!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

drbgd napisao:povisen krvni pritisak moze biti uslovljen poremecenim radom stitaste zlezde.
medjutim, ovu mogucnost zloupotrebljavaju mnogi u privatnim ordinacijama, da bi uzeli novac za slanje krvi na testiranje nivoa hotmona stitaste zlezde. u opstoj populaciji je poremecaj rada stitaste zlezde zapravo redak, a pacijenti koji nemaju apsolutno nikakvu drugu tegobu nego im je hipertenzija jedina manifestacija su prava retkost!
to znaci da ako su vrednosti vaseg krvnog pritiska dobro regulisane lekovima, a vi pri tome nemate nikakve simptome ne treba da radite hormone stitaste zlezde.
Bogami mene su u više navrata, različiti kardiolozi u državnim ustanovama slalli na proveru štitne žlezde, e sad, to što zdravstveno osiguranje ne pokriva te analize, to je druga priča. Ispostavilo se čak da su mi hormoni skroz u normali, ali na moje insistiranje sam odradila i antitela koja su bila preko svake mere i stostruko povišena.
Osim tahikardija nisam imala nikakvih drugih tegoba u to doba.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

Osim tahikardija
ja sam rekao SAMO POVISEN PRITISAK, bez ikakvih drugih tegoba!!
Odgovori