Da li uzrok tahikardije moze biti zeludac?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
-xxx-
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 18, 2006 5:15 am

Da li uzrok tahikardije moze biti zeludac?

Post od -xxx- »

Poz,
jutros sam se probudio oko 8 (legao oko 5 :-?) sa uzasnom tahikardijom. Puls mi je bio 150 zakucan. Bio sam u totalnoj panici, ali sem suludog pulsa, nikakve ostale teskobe nisam osecao sem neke nadutosti u stomaku (jeo sam svasta nesto pre nego sto sam legao da spavam). Posto nisam znao sta da radim pozvao sam 94 pa me je zena smirila, rekla da odradim par puta ono zadrzavanje vazduha i popijem pola corvitola od 50 koji sa imao u frizideru.
Puls je krenuo da se smiruje tek kad sam podrignuo jedno 5-6 puta. U narednih sat vremena sam podrignuo, brat bratu, jos jedno 30-50 puta, uz uzasnu kiselinu i onda se vratio na oko 70.

Da li ovaj napada tahikardije moze da ima veze sa tim sto mi je zeludac bio pun i nadut gasovima? Ovakve tahikardije su mi se desavale i pre ali su trajale po 3-4 sekunde.

Inace, pre 3-4 godine sam imao neke cudne aritmije, nosio holter ekg 24h i nista nije bilo zabelezeno sto bi moglo biti opasno. Tipa, samo 4-5 onih 'normalnih' preskoka za ceo dan.

Hvala!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Da li uzrok tahikardije moze biti zeludac?

Post od aa_aca »

Оптерећен желудац може да буде узрок свакаквих проблема. Немој да га малтретираш, нарочито пред спавање.

Најчешћи узрок тахикардије је мањак воде у организму јер крв постаје превише густа. Погледај шта сам писао о томе на мом сајту (уђеш у мој профил и видиш адресу сајта).

Најчешћи узрок аритмија је мањак магнезијума у организму. И о томе сам писао на сајту, па погледај. Ако будеш хтео да користиш витамине и минерале, обавезно купи оне квалитетне иначе нећеш имати ефекта (поставио сам и слике на сајту па да их не пребацијем овде).
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 12:24 pm

Post od sara08 »

Ovo se i meni desava zadnjih tjedan dana. Lupanje srca osjecam najvise kad se dignem. Onda mi se podriguje i osjetim lupanje. Kad se sagnem nekada mi krene curiti kiselina na usta. Inace sam bila na 2 gastroskopije i ustanovljen mi je erozivni gastritis i GERB (helio bakteriju nisam imala). Ja te tegobe povezujem uz zeludac. Posebno jer su krenule jedno par dana nakon sto sam 10 dana pila antibiotike. I dan nakon prestanka antibiotika sam popila neofen protiv bolova koji mi inace smeta. I taj dan sam povracala i nisam se osjecala bas najbolje. I eto nakon toga su krenule ove tegobe. Buduci da sam daleko od kuce, a u mjestu studiranja nema svog dr (a ni studentsku ambulantu) kod dr nisam isla. No pocela sam piti controloc koji mi je gastroenterolog prepisao i rekao da uvijek imam kutiju kraj sebe za "krizne" situacije pa cu vidjeti kako ce biti. Inace sam prije vise od pola godine zbog bolova s lijeve strane prsa i nesto blaze tahikardije nego sada bila kod kardiloga. Nakon EKG-a (pokazao je sinus tahikardiju), rtg pluca, nekih analiza iz krvi, kardiolog je rekao da je to sve uzrokovao gerb...
Tako da tahikardiju mogu uzrokovati problemi sa zelucem!
* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

sara08 napisao:...... ustanovljen mi je erozivni gastritis i GERB (helio bakteriju nisam imala). .....
Нађи начин да то средиш, а не да чекаш проблеме: чајеви за смирење стомака и нервног система, домаћи кефир, јабуково сирће одмах после јела итд.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

-xxx- jel imaš hiatus herniu?
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 12:24 pm

Post od sara08 »

aa_aca napisao:
sara08 napisao:...... ustanovljen mi je erozivni gastritis i GERB (helio bakteriju nisam imala). .....
Нађи начин да то средиш, а не да чекаш проблеме: чајеви за смирење стомака и нервног система, домаћи кефир, јабуково сирће одмах после јела итд.
Hvala na savjetu! ;) Probati cu. Inace sam ljetos pila zlicu maslinovog ulja na prazan zeludac i cijelo ljeto i jesen su prosli bez ikakvih tegoba. Mislim da cu ga poceti opet piti uskoro. I da, pila sam jedno vrijeme caj od lana i korijena sladica koji uistinu puno pomaze.
* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

sara08 napisao:... pila zlicu maslinovog ulja na prazan zeludac ...
Уф, фуј. Ја сам покушао да пијем хладно цеђено кукурузно уље због косе. Успео сам да га попијем један пут. Фуј.
Odgovori