Urodjene srcane mane

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
irenam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 28, 2012 11:31 am

Urodjene srcane mane

Post od irenam »

Imam 38g.Jedno sam dete rodila 2005g. spontano bez nikakvi poteskoca ni na porodjaju a ni u trudnoci,a sada zelim jos jedno naravno islo bi za carskim,Bila sam kod dva kardiologa tu kod mene u Skoplju, prvi mi je rekao da je rizicno ali da nisam imala vec jedno dete kao reskirali bi, E ja to ne mogu da prihvatim ili moze ili nemoze, a bila sam I u nasoj kardioloskoj klinici ;Filip Drugi I normalno oni su mi ponudili balon valvuloplastika ali da ipak mogu da ostanem u drugom stanju.posto sam malo vise emotivna osoba I neodlucujuca Zanima Vase mislenje I Hvala Vam unapred
Urodzena srcana mana Stenosis ostii.pulmonalis cor comp
postoji umerena hipertrofija zida desne komore bez diletacija iste 6.5mm zida desne komore.
postoji izrazen transvalvularen sistolen pritisocen pulmonalen gradient 65 mmHg.postoji patolosko sistolno septalno dvizenje.
kinetika septuma i zida leve komore je uredna,nema hipokeneticki zoni,ishemicni ni vospalitelni sekveli.
LVIDd 43mm,LVIDs 27mm, EF 67%,FS 33%
Dimenzije srcevih kaviteta u granici normale
nema prekin u kontinuiteta interatrijalnog septuma
IVS 9,3mm, RV21mm, AO29mm,SS17mm.
kolor dopler nije registrovao postojenje levi-desni sant na pretkomorno ni na komorno nivo.
Dopler na mitralni protok uredni
Hiperkineticki predni mitralen kuspis je bez pretkomorno-komorno opterecenje
perikardum i epikardum uredni
Odgovori