Treniram za polumaraton - sporadicne aritmije

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
vrtimise
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 28, 2012 5:44 am

Treniram za polumaraton - sporadicne aritmije

Post od vrtimise »

Cao narode,

Ubijaju me aritmije i to kad mirujem. Idem na trcanje svaki drugi dan. Treniram za neki polumaraton. Super mi je. Al kad stane, da se bavim fizickom aktivnoscu aritmije krenu. Puls mi je savrsen, nije ubrn ni slicno. Taman sam mislio da me su me prosle kad ono ponovo.

Jel moguce da je ovo od umora? Svaki dan idem na posao u Beograd iz Novog Sada. Idem kolima na posao naravno.

Dal da se cimam po lekarima ponovo?
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: Treniram za polumaraton - sporadicne aritmije

Post od uliks1978 »

Da li si prethodno uradio neke provere?Trčanje polumaratona(govorim iz iskustva,pošto sam ih istrčao više desetina)predstavlja ekstreman napor za kardiovaskularni sistem.Osim toga,zahteva i izvesne promene u načinu ishrane,kao i specifičnu hidrataciju.Običan voda ponekad nije dovoljna,pošto se tokom trčanja gube elektroliti(vrlo važni za rad srca),te ih je neophodno nadoknađivati odgovarajućim izotoničnim napicima.Problem o kojem si pisao ne mora nužno da znači bilo šta loše,ali je nužno biti oprezan.Moguće je da se radi o premoru,neispavanosti,ali i nekim drugim stvarima.Ako mene pitaš za savet,obrati se lekaru,odradi osnovne preglede,koji podrazumevaju i krvnu sliku,pa tek onda,kad otkloniš sve nedoumice,vrati se treniranju.Imaš sasvim dovoljno vremena do polumaratona u Novom Sadu i onog u BG-u
vrtimise
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 28, 2012 5:44 am

Re: Treniram za polumaraton - sporadicne aritmije

Post od vrtimise »

uliks1978, hvala na odgovoru. Ma bio sam kod lekara, nosio holter ekg imao sam neke preskoke (oko 300 ili tako nesto). Rekao mi lekar samo furaj. Bio sam i u kamenici kod nekog hajtek lekara. Rekao mi je da smanjim stres, da mi je srce ok i da se mogu jos dva puta zeniti (njegove reci). Vadio sam i nalaze. Krvna slika super, holesterol nemam, trigliceride isto tako, dobri holesterol super.

Ali ovo one menja cinjenicu da me bas boli kad mi srce preskoci. Nekad imam jak bol u grudima da se crkne.

Anyway, idem ponovo kod lekara.
Odgovori