molim VAs reci te i pomoyzte . ovo pitanje sam postavila nekoliko pitanja na raznoraznim forumima ni jednom nisam dobila odgovor pa Vas molim odgovorite . KOKSAKI virus . b2-b5
koji titar je nam kazuje da je virus aktivan.
ja imam i 128 .
INTERESANTNA STVAR , KAD ODEM DO LEKARA NIKO NISTA NE PRICA SAMO PISU , PISU A KAD IH PITAS NESTO KAŽU DA SI DRZAK.
HVALA PUNO SVIMA KOJI NADJU MALO VREMENA I ODGOVORE .
POZDRAVLJAM VAS SVE.
TITAR 128
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 25, 2006 11:46 am
koksaki
Koliki su ti parametri, posto si napisala da imas od B2 do B5, da bi mogla nesto detaljnije da ti kazem
- peniko
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
cb3 i cb4 su ti aktivni. Inace vi brojevi ispred cb oznacavaju podtip b virusa (coxsackie b3 na primer je cb3, ili ca1 je coxsackie a1). Doduse, nisu visoki
sto je dobro. Jel ti imas neki problem sa srcem, ocima, kozom ili nekim drugim organom?
Saska, pa gde si ti na PP? Sta ima?
Pusa

Saska, pa gde si ti na PP? Sta ima?
Pusa
Cogito ergo doleo....
-
- Novi član
koksaki
Peniko ti je objasnio koji su aktivni, ono sto je bitno je da uradis je holter i ultrazvuk srca, eho abdomena kako bi videla-o da li je koksaki napao neki organ. Za sest nedelja trebalo bi da ponovis rezultate da bi se videlo da li titar raste ili ne sto je veoma bitno. Da li si dobila-o neku terapiju?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 7:54 pm
hvala Vam puno na odgovoru.
pijem propranolol 80 mg , dnevno , bromazepan 3mg. i vitamin c.
uradila ultrazvuk srca , holter i ergotestiranje ali sve to sa 80 mg. beta blokatora . neznam sta da radim, jer bolove na levoj polovini grudi osecam skoro 24 h dnevno nekad osetim tako jak bol u predelu leve lopatice , kod levog ramena , bolovi su krenuli tako sto me je bolelo na sredini grudnog kosa medjutim vremenom se ti bolovi prosirili na levu stranu. Samo znam da mi lekari kazu da mi srce kuca kao sat ali naravno sa tolikim lekovima je normalno da kuca sta bi tek bilo da ne kuca . mada takodje nekad osetim (zamor, ubrzao lupanje )iako pijem te lekove .
pozdrav i hvala jos jednom .
pijem propranolol 80 mg , dnevno , bromazepan 3mg. i vitamin c.
uradila ultrazvuk srca , holter i ergotestiranje ali sve to sa 80 mg. beta blokatora . neznam sta da radim, jer bolove na levoj polovini grudi osecam skoro 24 h dnevno nekad osetim tako jak bol u predelu leve lopatice , kod levog ramena , bolovi su krenuli tako sto me je bolelo na sredini grudnog kosa medjutim vremenom se ti bolovi prosirili na levu stranu. Samo znam da mi lekari kazu da mi srce kuca kao sat ali naravno sa tolikim lekovima je normalno da kuca sta bi tek bilo da ne kuca . mada takodje nekad osetim (zamor, ubrzao lupanje )iako pijem te lekove .
pozdrav i hvala jos jednom .
borba
-
- Novi član
koksaki
Koja ti je tacna dijagnoza koju je dao kardiolog? Malo mi je cudno sto nepijes koenzim Q10 jer je on najbolja zastita za srce uz betablokator za koji licno mislim da i nije pravog izbora, ali ja nisam lekar ,valjda on zna sta radi. Bitno je da se ti sto vise odmaras, da promenis nacin ishrana sto znaci puno svezeg voca i povrca, izbaci beli hleb,brasno,slatkise, i sto je naj bitnije uzimaj sto vise tecnosti tj. vode bar 2,5 litra dnevno da bi se organizam sto pre "isprao" raznih stetnh materija koje imas u sebi.Ako imas bilo koje pitanje koje te muci slobodno pitaj mene ili Penika, jer mi smo u
svetu koksakija
vec duze vreme

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 7:54 pm
hvala VAm ljudi od srca sam vam zahvalna ,
neznam sta rade ovi lekari ovde meni niko nista ne prica samo nemoj das e sekiras nije to nista . za taj lek me je pitala moja dr, opste prakse . ali kardiolog nista ceka sledeci rezultat da pogleda tj sledece analize da pogleda da l titar raste .samo molim Vas reci te za sto se ja tako brzo zamaram i pocinje srce da mi ubrazno radi i nepravilno iako pijem te lekove ,
interesujeme da li se mozda taj titar ne povecava .
unapred hvala na svemu i vasem vremenu posveceno0m meni . pozdrav .
neznam sta rade ovi lekari ovde meni niko nista ne prica samo nemoj das e sekiras nije to nista . za taj lek me je pitala moja dr, opste prakse . ali kardiolog nista ceka sledeci rezultat da pogleda tj sledece analize da pogleda da l titar raste .samo molim Vas reci te za sto se ja tako brzo zamaram i pocinje srce da mi ubrazno radi i nepravilno iako pijem te lekove ,
interesujeme da li se mozda taj titar ne povecava .
unapred hvala na svemu i vasem vremenu posveceno0m meni . pozdrav .
borba
Kod koksakija je najvaznija jaka ishrana, evo ako ja mogu reci da sam imao koksaki, a imao sam ga malo, bio je slabo pozitivan, imao sam u pocetku zamor, ali ne bas ono popnes se na prvi sprat pa crknes.. slabije.. i otezano disanje, znaci bilo ga je, uglavnom najbitnije je jesti MNOGO VOCA, (ja sam pio po 5limunadi na dan, oko 3 limuna, mnogo jabuka, banana) povrca puno, i mnogo tecnosti.. naravno i jeo sam kuvano, piletinu, svaki dan supa, riba.. znaci jaka hrana, a ovi vitamini u tabletama mislim da nisu toliko potrebni, najbolje je prirodno iz voca izvuci vitamine, uglavnom za 1 mesec sam se bas oporavio, nije bilo tog otezanog disanja, niti zamora, i kad sam izvadio krv, nalaz je bio negativan, znaci smanjio se, kako doktor kaze "nema ga vise" tako da bitno je samo dobro jesti i odmarati se.. p0z
Visokoenegetska pravilno izbalansirana ishrana, multivitaminska, mirovanje, bez kafe, cigarete, kola i energetskih pića, što više sna...
Svaki antioksidans, pa i koenzim-Q će dobro doći.
I mirovanje, mirovanje.... mesec dana.
Svaki antioksidans, pa i koenzim-Q će dobro doći.
I mirovanje, mirovanje.... mesec dana.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
-
- Novi član
koksaki
Kao sto su ti vec rekli a ja ti ponovo ponavljam, miruj sto vise, spavaj sto vise i vodi racuna o dovoljnom unosu tecnosti i pravilnoj ishrani. Ako ti je za utehu ja koksaki imam vec godinu dana , ali imam aktivnih svih pet titra od kojih su dva DESET PUTA veci od tvog jednog visokog. Tako da nista nemoj da se sekiras, samo vodi racuna o onome sto sam ti rekla i logicno je da doktor trazi nalaz kontrole titra jer je jako bitno pratiti ga da li se povecava ili ne.Ako imas bilo kakvo pitanje ili te nesto muci , slobodno mi pisi na PP, bilo meni ili Peniku jer smo u ovom svetu koksakija vec duze vreme. Pozdrav i glavu gore , bice sve to dobro.