Tahikardija???

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
SashaB
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 5:34 pm

Tahikardija???

Post od SashaB »

Pozdrav,

Imam problem sa cestim tahikardijama. Puls mi je znao skociti i do 110 u stanju mirovanja. Isao sam 2 puta kod kardiologa i radio ultra zvuk srca i doktor mi je rekao da je srce ok, a da se aritmije i tahikardije mogu javiti zbog 1000 razloga. Nikada do sada nisam imao problema sa aritmijama dok mi nisu konstatovali da imam upalu desnog sinusa. Propisan mi je bio penicilin ali posle 3 dana dijagnoziran mi je tonzilofaringitis zbog kojeg sam primio 7 longacefa u venu preko infuzije. Uz longacefe sam pio i Citeral 2 puta dnevno. Od tog momenta poceo sam da osjecam lupanje srca i ubrzan rad. Pored svega toga moj najveci problem je sto sam se dodatno opteretio psihicki. Dok sam primao terapiju osjecao sam jak bol kao zarenje u predjelu grudnog kosha, ali ne bol koji se siri vec koji ide u jednoj liniji, a kad god bih podrignuo bivalo bi mi lakse. Zbog prevelike kolicine antibiotika utvrdjena mi je candida u stolici ali i to sam zalijecio. Tako da od posle te terapije osjecam cesto ubrzan rad srca, ponekad mi se desi da brzo gubim dah dok pricam, zamaram se brzo, a i nos mi je i dalje zacepljen (vec 2 mjeseca ne mogu da disem normalno na nos) na sta su mi doktori rekli da su mi sinusi i dalje puni, i povremeno sam imao blage vrtoglavice... Mene sada interesuje da li sinusi mogu da prouzrokuju vrtoglavice. I sta moze biti moguci problem sa ritmom rada mog srca, da li je to nesto strasno i kako se to moze sanirati?

Hvala unaprijed...
Odgovori