ŠUM NA SRCU

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
policajka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 21, 2007 4:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

ŠUM NA SRCU

Post od policajka »

Imam problem, imam šum na srcu pa me interesuje da li sa tim mogu normalno da živim, da li se smem baviti aerobikom?Najviše me interesuje koliko je to opasno i dali mogu da se opustim i živim normalno?Moja dijagnoza je:Prolapsus val mitralis Cor comp i Arrhythmia supraventricularis,sa pregleda kod kardiologa:120/70(mada mi je pritisak uglavnom 110/60),p:68/min,ekg:sin ritam semivertikal el fr 68/min,Holter:sinusni ritam frek 53-197/min prosečna 73/min, zabelešene retke VES stabilnog kiplunga (29) i ušestale SVES 1421 62/h.Ovo je nalaz od maja prosle godine : eho (ALOKA) LVIDS 31 d 45 Ivs 9 DV 19 AO 30 AOVS0 La 31 EF 66 FS 32-PROLABIRANJE PMK-KOJI JE VOLUMINOZAN na Erbu 2/6 kardkomp. Terapija mi je magnahat 2/1, sotalol 2 puta 1/2(taj lek jos nepijem posto ga nigde nemogu naci). Molim Vas za savet!!!
oduvek simpatichna
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ako niste pronasli preporuceni lek, trebalo je da se obratite kardiologu da vam propise zamenu!
eho nalaz, pogotovo bez terapije vam se vec moze smatrati zastarelim.
tacnu procenu i preporuku o nivou fizickog opterecenja treba da da neko ko vas vidi uzivo, i taj ekg i eho-nalaz drzi u rukama
Odgovori