Stres

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
oklahoma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 06, 2011 3:53 pm

Stres

Post od oklahoma »

Forum neuropsihijatrija je zakljucan, pa bih par pitanja postavio ovde i ako moze neko da bi odgovori. Prica se o stresu kao nezdravom nacinu zivota... Interesuje me da li pozitivni stres(motivacija, uzbudjenje, euforija, sreca...), uglavnom pozitivne osobine mogu lose uticati na srce, mislim ako se primjenjuju u velikim neumerenim kolicinama ... Jer i u takvim slucajevima nastaje ubrzan rad srca, sire se arterije itd... da li je to puno opasno. Konkretno, da li ne treba primenjivati ni pozitivni stres previse, tj. treba biti umeren? Hvala
Wawy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2011 1:44 am

Re: Stres

Post od Wawy »

koliko sam ja upucena - nije puno opasno :D samo ti nastavi sa euforijom,uzbudjenjem...to pozitivno deluje.
Medjutim sve zavisi sta podrazumevas pod tim "preterano",ne znam gde je tebi granica... :roll: u ekstremnim situacijama moze da bude opasno ako predjes tu granicu...ipak sve je u glavi! Sve zavisi koliko si ti stvarno spremna za to uzbudjenje...ako ti,tj. tvoj mozak "ne moze da izdrzi" onda moze da bude opasno,sto se odrazava preko srca.... ali dokle god tebi to prija,mislim da ne moze da skodi! :wink:
Odgovori