Ja bih Vas zamolila za savet jer vise ne znam sta da radim.....
Imam ucestalo preskakanje srca,pocne udarati jako i najednoma kao da stane i kada si hocu proveriti puls jedva ga ima.To traje mozda tridesetak sekundi i prode i desava se kada sam u opustenom stanju ili polusnu.
Raden mi je EKG i uredu je,holter je pokazao extra srcane otkucaje sto kardiolog kaze da je uredu i ne znam sta da radim jer me to uplasi posto se desi iznenada.Pojavljuje se skoro svaki dan.......
Da li je to aritmija ili????
Pozdrav
STA DA RADIM?
Mene kad uhvate aritmije ne drze pe 30 sekundi nego nekoliko sati ,i onda se to ponavlja nekoliko dana nije nimalo prijatno jos meni od straha srce pocne brze da kuca pa tresavica ,zima mi Radila EKG kaze dr sve ok nervoza ,hormoni
Nazovem rodicu koja je internista i sve joj ispricam kaze da moze odnervoze , umora , straha , hormona ,cigara , ma kao opusti se popij nesto za smirenje i proci ce Kaze da bi ekg pokazao da nesto fali
Sad se ja tjesim da je sve nervoza
inacw i ja sam radila ultrazvuk prije 2 godine i bio je ok
Nazovem rodicu koja je internista i sve joj ispricam kaze da moze odnervoze , umora , straha , hormona ,cigara , ma kao opusti se popij nesto za smirenje i proci ce Kaze da bi ekg pokazao da nesto fali
Sad se ja tjesim da je sve nervoza
inacw i ja sam radila ultrazvuk prije 2 godine i bio je ok
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
stres, nepravila ishrana puna shecera, nedovoljan aktivnost ili chak i previshe fizichke aktivnosti, umor, zamor, nesanice, anemija, hormonalni desbalans...
pre bih rekala da je neshto doovoga ili kombijnacija ovih nego da je poremecaj u samom srchanom mishicu!
pre bih rekala da je neshto doovoga ili kombijnacija ovih nego da je poremecaj u samom srchanom mishicu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Da tacno je imam anemiju i na inekcijama sam svake 2 nedelje B12 vitamina.Pijem svaki dan tablete zeljeza.....
Ultrazvuk srca je bio uredu i cekam nalaze holetera koji sam nosila 2 nedelje i 5 epizoda sam rekordirala pa cu videti.....
Inace majka mi ima aritmiju vec godinama i nisam znala da je to mozda i kod mene...
Idem ujutro vaditi holesterol i trigliceride!
Da li bih trebala uraditi druge pretrage,posto je ultrazvuk OK,stres test OK,nalazi holtera koji sam nosila 2 dana OK,sem extra srcanih otkucaja sto specijalista kaze da je OK....VIDECU JOS OVAJ sto sam nosila 14 dana.
Hvala vam unapred na odgovoru!
Ultrazvuk srca je bio uredu i cekam nalaze holetera koji sam nosila 2 nedelje i 5 epizoda sam rekordirala pa cu videti.....
Inace majka mi ima aritmiju vec godinama i nisam znala da je to mozda i kod mene...
Idem ujutro vaditi holesterol i trigliceride!
Da li bih trebala uraditi druge pretrage,posto je ultrazvuk OK,stres test OK,nalazi holtera koji sam nosila 2 dana OK,sem extra srcanih otkucaja sto specijalista kaze da je OK....VIDECU JOS OVAJ sto sam nosila 14 dana.
Hvala vam unapred na odgovoru!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
odradi sve krvne analize i chekaj rezultate holtera pa ce se videti...i meni je htela da prikachi holter ali sam sama pratila pritisak i puls i samo se ispostavilo da je anemiaj i previshe umora to sve izazvalo!
chekako rezultate vashe pa cemo videti
chekako rezultate vashe pa cemo videti

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.