Šta dalje sa aritmijom?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Cruela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 28, 2006 1:05 pm

Šta dalje sa aritmijom?

Post od Cruela »

Od oktobra meseca imam povremene jake aritmije koje me jako uznemire. Uzimam verapamil 3x40 mg, bromazepam 3x 1,5 mg i rivotril po potrebi. I pored redovnog uzimanja terapije, aritmije nisu prestale, javljaju se uglavnom kada mirujem i nisu nicim izazvane (mislim na akutni stres ili fizicki napor).
Pre nekoliko godina, imala sam tahikardije i uzimala sam 1/4 propranolola 3x dnevno kao i bromazepam. Posle nekoliko meseci, tahikardije su prestale a i obratila sam se psijijatru za pomoć, jer sam imala napade anxsioznosti i fobije. oko 6 meseci uzimala sam flunirin i osecala se savrseno.
U avgustu prosle godine, imala sam smrtni slucaj, i sve se poremetilo. Ne uzimam antidepresive, jer mi ne odgovaraju (seroxat narocito), ali mi je prepisan rivotril 1/4 po potrebi. Dijagnoza je anxsioznost i fobia.
Inace sam zdrava, imam 30 godina, jako losu cirkulaciju sa modrim prstima, menstruacije uredne, jedan porodjaj,uredan nalaz na plucima iako sam pusac( 5-6 cigareta denveno),kao i deformitet kicme iz detinjstva scoliosis thoracalis grav.
Internista mi je uspostavio dijagnozu arrhythmia ES per anamnesis. Krvna slika je savrsena i po mislnjenju interniste, moje srce je zdravo ,ali ja i dalje imam aritmije koje me cine jako uznemirenom.
Koje analize bih trebala da uradim da bih potpuno uklonila sumlju na oboljenje srca?
Hvala
pasadena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 13, 2005 11:45 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od pasadena »

Pa ukoliko je uradjen Holter EKG dvadesetcetvorocasovni, kardiolog pregledao srce, uradio eventualno ultrazvuk, ocigledno da je srce fizioloski zdravo. Ono sto bi eventualno moglo da bude uzrok je stitasta zljezda tj. poremecaj hormona ali ja licno mislim da kod tebe treba tretirati psihicki faktor. To nije tako strasno jer ti poznajes tu temu. Samo treba da vise obratis paznju na svoje psihico zdravlje pa ce i tegobe prestati. Ja NISAM LEKAR I GOVORIM IZ ISKUSTVA STO ZNACI DA NE MORAM DA BUDEM U PRAVU. Pozdrav
Cruela
Novi član
Novi član

Post od Cruela »

Hvala Pasadena!
fx25
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 04, 2006 1:32 am

Post od fx25 »

da ne otvaram novu temu vec cu ovde da postavim pitanje.

Desava mi se da imam aritmije i povisen pritisak, imam osecas kad da mi se odjednom nabije knedla u grlo. Prv dobijem promenu ritma srca, to traje nekoliko sekundi i onda mi knedla stoji u grlu. Ne znam da li je zbog stresa. Inace imao sam koksaki.
Cruela
Novi član
Novi član

Post od Cruela »

Dragi svi, problem sa tako "bezazlenom" pojavom kao sto je aritmija, zaista me dovodi do ludila. Ma koliko ignorisala osecaj da mi srce ne radi normalno i borila se na sve moguce nacine-jednostavno, ne ide. Rivotril se inace, pokazao kao prilicno dobar u smirivanju napetosti koja je , kako moja doktorka kaze, uzrok mojih aritmija. ALI, Rivotril izaziva zavisnost posle odredjenog vremena, pa treba biti oprezan sa njim. Uzimam ga po potrebi i izbegavam u sirokom luku, ali fakat-pomaze!
Holter jos nisam radila i by the way, zna li neko koliko kosta nosenje holtera i koje klinike pruzaju usluge tog tipa( 3d eho, holter itd.)?
Pozdrav svima
Odgovori