Evo ovako da pocnem...ja se izvinjavam mozda ce malo biti duze pa ce doktore mrzeti da citaju toliko ali zamolio bi ih da procitaju jer se bas plasim za svoje zdravlje...
Pre godinu ipo dana sam trebao da operisem nogu i morao sam pre toga otici kod anesteziologa...tamo su mi izmerili pritisak 190/100 i nisu mi dali da se operisem dok mi ne regulisu pritisak...bio sam na internom 5-6 dana i vrlo tesko su mi skinuli pritisak sa nekim ogromnim spricevima koji su na nekom aparatu i taj aparat pritiska mnogo sporo taj lek ili sta je vec...Imao sam i pre problema sa pritiskom ali kao mlad sam tada bio i dijeta i to ce biti ok...Ceo zivot sam bio gojazan imam 207 cm a tada na merenju sam imao 172kg i uradjene su sve analize i pregledi srca...sve uredu samo da smrsam i prestanem da pusim...Dobio sam terapiju:
Concor 5mg
Ebrantil 60mg sastav (Urapidil)
Norvasc 5mg sastav (Amlodipin)
Acemin 10 mg sastav (Lisinopril)
Svo vreme nemogu bas da se krecem i radim jer sam izlomio zglob tj nagnjecio i nemoze jos uvek da zaraste ni posle operacije na kojoj su mi busili zglob da bi se formirala tvrda kost ispod hrskavice i mogu da idem najvise 500-1000 metara...
Bacio sam se na EU dijetu u oktobru prosle godine i za 3 meseca koliko traje dijeta smrsao neverovatnih 42 kg i imao 130kg posle dijete.Poceo sam dijetu ponovo pre mesec dana i cilj mi je 110-115kg.
Sada mi je kucni lekar ukinuo lek Acemin 10mg. i smanjio kolicinu ostalih preko dana...pritisak mi je od kako uzimam terapiju uvek normalan jedino ako se bas nesto opasno potresem moze da se poveca ali se ja po prirodi tesko potresam...ah da zaboravih posle dijete sam imao bas nizak holesterol...
I konacno da predjem na stvar...
U zadnijih 2 godine od kad pijem lekove imam dosta srcanih tegoba ali uvek i iskljucivo kada legnem da spavam uvece.Tegobe imam neke razne od treperenja do brzog menjanja ritma srca pa cak i nekad mi se desava kada me san hvata da zaboravim da disem i u jednom trenutku skocim iz kreveta jer srce samo sto nije stalo sa kucanjem...tegobe mi se ne desavaju svako vece,ali vrlo cesto a kada sam na dijeti vrlo retko po cemu ja zakljucujem da ima neke veze sa ishranom mada se uopste ne hranim masno i nezdravo i iskljucivo na maslinovom ulju tako da nebi trebalo da ih imam ni tada u odnosu kad pogledam kako sam se hranio i kako se ljudi hrane u srbiji...tegobe skoro uvek mogu da predvidim i da znam kad cu ih imati jer mi je tog dana-veceri vrat i mesta gde su vene na rukama i svuda po telu vrele i imam temperaturu 37-37,5 ali je ne osecam kao temperaturu nego imam osecaj da mi vrat i vene gore i noge su mi ledene i tesko ih ugrejem...
Uopste se nesecam da sam takvih tegoba imao pre tog ispitivanja i pre te terapije ali se nisam nikada ni hteo zaliti doktoru jer sam bio zadovoljan time sto nemam visok pritisak i verovatno necu slogirati ili sta vec dok pijem te tablete.
Pitanje je sada sta da radim dalje da li da prijavim kucnom doktoru?Da li smem da hladim vrat i glavu sa hladnim oblogama?Da li ima neke greske u terapiji?Da nije mozda neka alergija ili nesto drugo u vezi ishrane?Da li mozda znate koja je dijagnoza?Verovatno je nesto ozbiljno a imam osecaj da me kucni doktor nece shvatiti ozbiljno.Mozda mi mozete nesto reci sto bi ja njemu rekao i sa time ga upozorio da stvar nije bas tako jednostavna i bezazlena?Cesto imam osecaj da cu umreti ili ce mi srce stati kada imam te tegobe.
Ah da mogu jos i da dodam da imam 21,5 godina,slabo se krecem jer sam ogranicen zbog druge povrede,zivim u Austriji,pusim paklu cigara dnevno.
Unapred sam zahvalan doktoru na odgovoru iako sumnjam da ce neko odvojiti ovoliko vremena da procita ovaj moj roman hehe
Hvala unapred i sve najlepse...
Pozdrav...