Da li ma razlike
Da li ma razlike
Do sada sam pio protiv povisenog krvnog pritiska monopril plus, bisoprol 5mg i norvasc 5 mg. Isao sam na kontrolu i sada su mi prepisali Triapi, Tenesec i erynorm. Interesuje me da li ima razlike izmedju lekova Bisoprolol Concor i Tensec ili su to isti lekovi ali drugi proizvodjaci.
Re: Da li ma razlike
bisoprolol;concor i tensec su potpuno isti lekovi samo ih proizvode razlicite farmaceutske kuce.u principu najcesce se prepisuje bisoprolol jer on ide na recept.sigurna sam da concor ne ide na recept;a za tensec nisam sigurna.
Ova dva se placaju a bisprolol ide na recept. Interesuje me da li ima razlike u dejstvu leka iako imaju iste sastojke, i zasto da placam ako moze na recept.
pozdrav
pozdrav
nema nikakve razlike u dejstvu.dok sam ja radila u domu zdravlja pisali smo svima bisoprolol.cak i kada pacijenti donesu izvestaj specijaliste za ove druge ;prvo naglasim da su isti i da bisoprolol ide na recept i ponudim da napisem njega.to je lek koji se jako dugo koristi;domaca je proizvodnja pa mislim da nema razloga da se menja.