Da li ma razlike

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
nabob
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 11, 2010 3:10 pm

Da li ma razlike

Post od nabob »

Do sada sam pio protiv povisenog krvnog pritiska monopril plus, bisoprol 5mg i norvasc 5 mg. Isao sam na kontrolu i sada su mi prepisali Triapi, Tenesec i erynorm. Interesuje me da li ima razlike izmedju lekova Bisoprolol Concor i Tensec ili su to isti lekovi ali drugi proizvodjaci.
zwilinger
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 06, 2010 9:48 am

Re: Da li ma razlike

Post od zwilinger »

bisoprolol;concor i tensec su potpuno isti lekovi samo ih proizvode razlicite farmaceutske kuce.u principu najcesce se prepisuje bisoprolol jer on ide na recept.sigurna sam da concor ne ide na recept;a za tensec nisam sigurna.
nabob
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 11, 2010 3:10 pm

Post od nabob »

Ova dva se placaju a bisprolol ide na recept. Interesuje me da li ima razlike u dejstvu leka iako imaju iste sastojke, i zasto da placam ako moze na recept.
pozdrav
zwilinger
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 06, 2010 9:48 am

Post od zwilinger »

nema nikakve razlike u dejstvu.dok sam ja radila u domu zdravlja pisali smo svima bisoprolol.cak i kada pacijenti donesu izvestaj specijaliste za ove druge ;prvo naglasim da su isti i da bisoprolol ide na recept i ponudim da napisem njega.to je lek koji se jako dugo koristi;domaca je proizvodnja pa mislim da nema razloga da se menja.
Odgovori