Problem - Srce

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
petryyy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 11, 2014 1:54 am

Problem - Srce

Post od petryyy »

Zdravo ,zeleo bi misljenje nekog strucnog ili nekog ko je mozda imao slican problem..pokusacu sto krace i sto jednostavnije da objasnim ..Dakle imam 32g i u zadnjih 1-2god. imam nekakav cudan pritisak u predelu srca tj levoj strani rebara.... osecaj je cudan i tesko je naci pravu rec ... to je kao da srce u jednom trenutku naraste onda ja pritisnem na rebra u tom delu oko srca posle cega se cuje kao neko krckanje i posle toga to sve prodje... svemu tome nisam pridavao nikakav znacaj do pre 3 meseca kada sam isao kod doktora da proverim krvnu sliku gde mi je uradio i ekg i nasao da mi je leva komora malo opterecena imao sam povisen krvni pritisak oko 95 ...da bi posle 2 dana i nalazi od krvne slike pokazali da mi je secer i holesterol u granici normale ali da su trigliceridi 10x veci od normale( nemam pri ruci nalaz ali secam se da je normala 150 a kod mene trigliceridi su bili 1026) e posle toga krecem sa zdravijom ishranom sad je vec sve svedeno u normalu cak sam oslabio i 10ak kg... da napomenem da sam se dugo bavio sportom ali u zadnjih 5 godina osim ceste setnje nemam nikakve druge sportske aktivnosti... za tih 5 godina nabacio sam 20 kg ,tako da sad imam oko 120kg na 183cm visine...i zadnjih godina imao sam veliki stres sto je i dan danas primetno ali u manjoj meri ...ne spavam onoliko koliko bi trebalo ... pricao sam sa doktorom za ovo cudno krckanje u predelu srca ispricao mu sve ovo (stres nervoza nespavanje itd.) Na sta sam dobio odgovor da je to sve u mojoj glavi i da nalazi pokazuju dobre rezultate...Unapred Hvala
Korisnikov avatar
cardioperf
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 15, 2014 1:05 am
Kontakt:

Re: Problem - Srce

Post od cardioperf »

Postovani ja bih vam ovdje rekao, prema ovome sto ste naveli, da se radi o klasicnoj simptomatologiji tzv sportskog srca ili uvecanju srcane komore uzrokovanu sportskim aktivnostima, da pojasnim, vase srce kada ste se bavili sportom pokusalo je nadomjestiti vase potrebe za krvlju (koje su bile povecane) povecanjem svoje mase, sada kada ste prestali, to srce je ostalo uvecano bez mogucnosti vracanja u prvobitne velicine i jos ste ga opteretili sa masnocama i viskom kilograma, takvo srce se tesko nosi sa novonastalom situacijom i pravi vam te tegobe.Zbog toga svi bivsi sportasi moraju da se bave nekom vrstom aktivnosti, pa makar cestom setnjom ili brzim hodanjem do kraja zivota da to srce laicki receno zaposlite da radi svoj posao! Lijep pozz
Odgovori