PRIMETAN RAD SRCA***

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
SSpomenka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 24, 2010 9:04 pm

PRIMETAN RAD SRCA***

Post od SSpomenka »

Sta predlazete da se prvo preduzme i da li je zabrinjavajuce to da kod momka od 22 godine bude izrazen rad srca? Nema bolova, niti ikakvih drugih tegoba - ali je jako uplasen! Hvala na odgovoru!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Re: PRIMETAN RAD SRCA***

Post od dr ivica »

Ja prvo pitam sta to znaci "izrazen" ili "primetan" rad srca. :wink:
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
SSpomenka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 24, 2010 9:04 pm

Post od SSpomenka »

Mozda sam malo nespretno postavila pitanje, ali sam zabrinuta! Momak je inace student medicine, i ne znam da li je to "uobicajena" pojava kod vecine medicinara da sebe "pipkaju", i istrazuju po svom telu i uporedjuju "licne dijagnoze" sa znanjem koje sticu? Primetan rad srca znaci da je naglaseno "lupanje" srca vizuelno, kao i da se pogledom vidi razlika izmedju leve i desne strane grudnog kosa. Pocesto stavi ruku na levu stranu, da prati rad srca- a nema nikakvih tegoba. Hvala! :oops:
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm

Post od jelenaa1985 »

leve i desne strane grudnog kosa? ali srce se nalazi na obe strane, a uobicajen izraz da je srce na levoj strani je iz nekih drugih razloga...neka malo bolje prouci literaturu sa fakulteta :lol: :lol:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

OK primenićemo "flegmatični pristup": NEMA TEGOBA - NEMA BOLESTI! Neka samo premeri pritisak i neka mu snime EKG, posle toga ga udarite po ruci kadgod se pipne! :)
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori