Preventivni pregledi

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Maja040
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 23, 2005 12:39 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Preventivni pregledi

Post od Maja040 »

Koje je kardioloske preglede u cilju prevencije treba da izvrse mladi do 25.godine?
Meni je 24 godina i vec nekoliko meseci imam nizak pritisak koji spada i na 90/60,cesto me hvata vrtoglavica pri naglom ustajanju, nekad mi ponestaje dah i tesko disem,pa me zanima da li je potrebno otici kod lekara i izvrsiti jos neke preglede?
irina_kg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 16, 2005 4:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

cao

Post od irina_kg »

mislim da ti lekar nije potreban,mnogo je bolje imati nizak pritisak nego visok,veruj mi.Nizak pritisak mozes kalo podici,Za sad nemoj naglo ustajati.Kad osetis nesvesticu,popi malo vode sa secerom i limunom ili uzmi malo soli i nema problema,ili popi kafu i pritisak ce ti se podici,A ako ti je lakse idi kod lekara da bi smirila sebe.Mislim da stvarno nemas razloga za bilo kakvu paniku,mnogo je bolje imati nizak,osecas se pospano,malo ti se vrti...sve to moze se srediti,visok je opasan. Meni takodje ponekad padne pritisak na 100/60 i osecam se umorno,pospano ili me zaboli glava ali ne brini to nije opasno,samo ume biti nezgodno...
Odgovori