Potreban odgovor sto pre ako moze
Potreban odgovor sto pre ako moze
Vec odavno mi se javlja bol (stezanje srca)u levom delu grudnog kosa u predelu srca...Javlja se vise puta na dan ,a posle nekoliko dana prodje i kasnije se javi opet.Cesce mi se javi bol kad sedim ili dok spavam (lezim u krevetu)...a mislim i da se vise znojim tada nego sto je normalno....Mislim da je nesto ozbiljno....Bol osetim kao neko probadanje,ziganje oko srca....Nadam se da ce te razumeti u cemu je moj problem.
Re: Potreban odgovor sto pre ako moze
Може да буде озбиљно и не мора.
Личи на типичан проблем са срцем услед јаког стреса. Било би паметно да одеш код кардиолога.
Ако хоћеш да помогнеш сам себи и да мало експериментишеш, ево предлога. Ово пишем зато што сам то и сам радио, наравно. Набави нитроглицерин у апотеци и добро проучи како се користи (испод језика и тако то). Када осетиш то твоје стезање узми једну дозу нитроглицерина: пола таблетице или један "штрц" из спреја. Ако те глава јако не заболи за два-три минута, узми још једну дозу. Глава мора јако да те заболи због ширења крвних судова и пада притиска - то је пролазно. Ако те не заболи, онда нитроглицерин није исправан или си узео малу количину.
Елем, када те глава заболи, од тог тренутка па за наредних пет до десет минута, оно стезање би требало да прође. Ако прође у питању је срце. Ако не прође - није срце.
Потребан ти је квалитетан магнезијум. Кажу да је особама под сталним стресом (а ко није под сталним стресом?) потребно 500mg магнезијума дневно. Ја додајем - квалитетног магнезијума. На мом сајту имаш фотографије витамина које ја користим, па самим тим и препоручујем. Прошетај мало по њему: Ацин сајт
И неки чајеви за опуштање...
Личи на типичан проблем са срцем услед јаког стреса. Било би паметно да одеш код кардиолога.
Ако хоћеш да помогнеш сам себи и да мало експериментишеш, ево предлога. Ово пишем зато што сам то и сам радио, наравно. Набави нитроглицерин у апотеци и добро проучи како се користи (испод језика и тако то). Када осетиш то твоје стезање узми једну дозу нитроглицерина: пола таблетице или један "штрц" из спреја. Ако те глава јако не заболи за два-три минута, узми још једну дозу. Глава мора јако да те заболи због ширења крвних судова и пада притиска - то је пролазно. Ако те не заболи, онда нитроглицерин није исправан или си узео малу количину.
Елем, када те глава заболи, од тог тренутка па за наредних пет до десет минута, оно стезање би требало да прође. Ако прође у питању је срце. Ако не прође - није срце.
Потребан ти је квалитетан магнезијум. Кажу да је особама под сталним стресом (а ко није под сталним стресом?) потребно 500mg магнезијума дневно. Ја додајем - квалитетног магнезијума. На мом сајту имаш фотографије витамина које ја користим, па самим тим и препоручујем. Прошетај мало по њему: Ацин сајт
И неки чајеви за опуштање...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 14, 2013 12:20 pm
Kakav nitroglicerin pa nece uzimati svakakve lekove bez lekara,bas si ga pametno posavetovao.To ti je zorane od nagomilanih stresova ako si imao naravno,mada pametno bi bilo da odes na pregled da se smiris,mada nije to nista 

Нитроглицерин није лек. Он је само помоћно средство у спречавању инфаркта. Не изазива зависност нити шта слично.Dragana.t91 napisao:Kakav nitroglicerin pa nece uzimati svakakve lekove bez lekara,bas si ga pametno posavetovao.To ti je zorane od nagomilanih stresova ako si imao naravno,mada pametno bi bilo da odes na pregled da se smiris,mada nije to nista
И није тачно да није ништа. Ако је осећај стезања од срца може да буде веома озбиљно. Нарочито јак симптом може да буде ако је онај појачани зној у ствари хладан зној.
-
- Novi član
Pa ne mora svaka tegoba da znaci infrakt,u svakom slucaju ne treba da se uzima bez lekara,mi samo mozemo da nagadjamo sta je,ipak treba da obavi osnovne pretrage.Moze da bude ozbiljno kao npr. to su simptomi angine pectoris,ne znam koliko mu je godina.A moze da bude sasvim bezazleno.
Проблем је што ови симптоми заједно са појачаним знојењем, веома личе на прединфарктно стање. Због тога сам му одмах и саветовао да оде код кардиолога.
Нитроглицерин не може никако да шкоди осим што може да добије јаку привремену главобољу, а може да спречи инфаркт.
Зато је и генералан савет да свако уз себе има нитроглицерин јер се никад не зна коме ће спасити живот - ја за сада бројим два.
Нитроглицерин не може никако да шкоди осим што може да добије јаку привремену главобољу, а може да спречи инфаркт.
Зато је и генералан савет да свако уз себе има нитроглицерин јер се никад не зна коме ће спасити живот - ја за сада бројим два.
-
- Novi član
Moze da bude i samo napad panike.Ukoliko je rec o mladoj osobi tesko da se radi o infraktu i nekom oziljnom srcanom problemu.
Хм, тешко да је напад панике јер му се проблем јавља одавно и више пута дневно. Није ваљда баш толики паничар?
Што се тиче година, нажалост много сам се наслушао о инфарктима тридесетогодишњака. Гледајући по форуму, а и шире, рекао бих да, бар што се инфаркта тиче, сви изнад 15 година живота више нису млади.
Ваљда ће нам zoran001 још нешто рећи.
Што се тиче година, нажалост много сам се наслушао о инфарктима тридесетогодишњака. Гледајући по форуму, а и шире, рекао бих да, бар што се инфаркта тиче, сви изнад 15 година живота више нису млади.
Ваљда ће нам zoran001 још нешто рећи.
-
- Novi član
Da tacno je da ima osoba,ali te osobe verovatno nikad nisu isle na lekarski pregled i imale su neki problem sa srcem koji vrvt. nikad nisu ni osetili,ti nisi doktor i ne mozes da tvrdis i plasis coveka.
Pa sta mogu jos da vam kazem o tome??Probacu nesto....Taj problem mi se i pre javio pre pola godine,desilo mi se prvi put tako sto sam bio na racunaru i neko me je zvao na telefon pa kada sam ustao da se javim tako me je nesto strecnulo i zignulu u predelu srca i to onako dobro ali samo na sekund,pa su me mali bolovi pratili nekih 2 do 3 dana ali sam bio jako uplasem zbog toga pa sam odlucio otici ko kardiologa pa sam mio na ekg-u i lekarka je rekla da je sve uredu,da nema nista strasno...podrazumeva se da sam joj opisao taj bol ali rekao sam joj i da se nebavim nikakvom fizickom aktivnoscu i da volim slatkise i hranu,a takodje i da se ne setam puno osim to sto idem do skole(srednje)....Visok sam 175 cm a tezak sam oko 100kg.Lekarka mi je rekla da je to verovatno zbog ne setanja i zbog nepravilnog sedenja za racunarom pa mi neki organ verovatno pritiska srce...ali kako moze da pritiska dok lezim ponekad???Rekla mi je da docem za nekoliko dana na detaljnu kontrolu ali ja nisam dosao posto me je to proslo i nisam imao problema od tada medjutim sada se to ponovo dogodilo i ponekad osetim male bolove(ili neki cudan osecaj stagod da je vec u predelu srca)Kada se setam ili kad nesto radim to me i neboli niti ga osecam,evo na primer danas sadm krenuo posle raspusta u skolu i to me uopste nije strecalo niti sam imao neki osecaj,ali sada dok ovo kucam imam neki mali osecaj oko srca(kada me malo jace zaboli srce pocinje malo brze da kuca nego inace ali prestane brzo).Moram pomenuti da voce jedem,ali ne skoro svakog dana ali pojedem svaki drugi treci dan po nesto...Ja stvarno ne znam sta mi je ali nadam se da cu saznati...Hvala ko procita ovo...I hvala na postovima
i da vam kazem to mi se desilo samo jednom i proslo je posle nekoliko dana ali sada se opet javilo ali ne znam sta da radim...nadam se da nije nista opasno ali ako me pocne opet kao prekljuce moracu ponovo kod kardiologa...sada me ne boli skoro nista malo samo oseti mali bolic sa leve strane ali traje po jednu sekundu...Hvala svima jos jednom na pomoci 

Jos nesto kada sam zadnji put isao na pregled kod lekara zbog polaganja za vozacki on mi je merio pritisak i tada sam imao povisen ali uvek se malo uplasim kada mi meri pritisak neko....Krecem se samo kada idem do skole treba mi najvise 30 min i u skoli budem 8 sati,a posle kad se vratim pa oko 7 sam na racunaru do 12 znam da nevalja ali sta cu vuce me 

Слушај Зоране, Dragana.t91 каже да те не плашим. Међутим, после твојих објашњења мораћу озбиљније да те уплашим. Чим си дошао на форум да се распитујеш за проблем, значи да ниси лакомислен. Због тога се надам да ће бити плодоносно ово што ћу да ти напишем.
Веома си млад, а имаш 30kg вишка. Твоји органи нису баш довољно јаки да све то носе. Да ли је могуће да ти лекар ништа није рекао?! И онда ми Dragana.t91 нешто још коментарише. То севање може да буде и од горњег дела кичме и од рамених мишића. Пошто пуно седиш и не бавиш се спортом, сигурно ти је рамени појас укочен и ето додатних проблема. Због тога и притисак скаче. Ништа ти не вреди да се секираш и тражиш узрок бола око срца када имаш темпирану бомбу у свом телу.
Мораш одмах да почнеш са мршављењем. Не смеш да почнеш са активнијим спортом док прво не скинеш 15kg на неки други начин. Иди код дијететичара да ти каже шта и како да једеш и пијеш.
Заборави то што те рачунар вуче, како си рекао. Буди сигуран у ово што ћу ти сада рећи. Ако наставиш са досадашњим начином живота, за десетак година много више времена ћеш проводити по лекарима и уопште ти неће бити до рачунара.
На теби је одлука.
Велики поздрав!
Веома си млад, а имаш 30kg вишка. Твоји органи нису баш довољно јаки да све то носе. Да ли је могуће да ти лекар ништа није рекао?! И онда ми Dragana.t91 нешто још коментарише. То севање може да буде и од горњег дела кичме и од рамених мишића. Пошто пуно седиш и не бавиш се спортом, сигурно ти је рамени појас укочен и ето додатних проблема. Због тога и притисак скаче. Ништа ти не вреди да се секираш и тражиш узрок бола око срца када имаш темпирану бомбу у свом телу.
Мораш одмах да почнеш са мршављењем. Не смеш да почнеш са активнијим спортом док прво не скинеш 15kg на неки други начин. Иди код дијететичара да ти каже шта и како да једеш и пијеш.
Заборави то што те рачунар вуче, како си рекао. Буди сигуран у ово што ћу ти сада рећи. Ако наставиш са досадашњим начином живота, за десетак година много више времена ћеш проводити по лекарима и уопште ти неће бити до рачунара.
На теби је одлука.
Велики поздрав!
-
- Novi član
A ti jesi mozda doktor?Vidis da je decko bio kod lekara dakle sve ok,a srednjoskolac je,a ti ga plasis i pricas nebuloze daj molim te,pa kad bi se tako lako umiralo,koliko ti imas godina?Nasao si da solis pamet detetu.A ti Zorane idi opet kod lekara,a da bi se smirio dok ne odes kucaj poliklinika corona tu mozes da izneses svoj problem i dobices savet od strucnog kardiologa.Pozdrav.
Еј ,бре. Мани ме се тих твојих реторичких коментара. Дечко има мозга па нека сам закључи. Који је твој циљ уопште? Прођи ме се.Dragana.t91 napisao:A ti jesi mozda doktor?Vidis da je decko bio kod lekara dakle sve ok,a srednjoskolac je,a ti ga plasis i pricas nebuloze daj molim te,pa kad bi se tako lako umiralo,koliko ti imas godina?Nasao si da solis pamet detetu.A ti Zorane idi opet kod lekara,a da bi se smirio dok ne odes kucaj poliklinika corona tu mozes da izneses svoj problem i dobices savet od strucnog kardiologa.Pozdrav.
Ако ти сматраш да 30kg вишка, нарочито у његовим годинама, није алармантан проблем онда само могу да кажем да си много површна. Уопште ми нису јасни твоји мотиви.
Ако немаш неки савет што се уопште јављаш? Мене да коментаришеш, јел?