Pneumatoraks

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
milansvc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 19, 2007 1:55 pm

Pneumatoraks

Post od milansvc »

Zdravo svima.Ja sam Milan iz Panceva i imam 21 godinu.Pre nekih 2 meseca odnosno tacnije 1 oktobra sam imao spontani pneumatoraks.To se desilo iznenada.Otisao sam na plac sa ocem da mu pomognem da iskopamo neku rupu za vodu i kada sam uzeo asov da zabijem u zamlju mene je nesto preseklo u predelu levog plucnog krila.Ajde rekao sam nije ni prvi ni poslednji put i nastavio da radim.Ali kada sam ujutru ustao bol je bio nepodnosljiv.Otisao sam kod lekara on mi je rekao slabije disanje na levoj strani sutra da snimim.Otisao kuci i oko 2 sata popodne malo odremao.Kada sam ustao malo me je proslo ali kako sam legao da gledam tv tako sam i ostao.Meni je bilo sve gore i gore.Bol je bivao sve veci i veci.Disanje kud i kamo ali bol nepodnosljiv.Pozvali smo hitnu pomoc posto ja nisam mogao vise da ustanem.Hitn me je prevezla odmah u urgentni centar odakle su me poslali na grudno i odmah mi drenovali to.Iz mog levog plucnog krila je izvadjeno 2 litre krvi i tecnosti.Posle nedelju dana lezanja u bolnici sve je bilo ok izvadili mi dren i pustili me kuci.E sad mene nista ne boli ali imam jedan strah i stalno mislim da otezano disem odnosno ne stalno nego kada pada kisa ili pred kisu.Dali je to normalno ili ipak to ja umisljam od straha?Bio sam i kod lekara oni kazu da normalno disem ali ja stvarno neosecam da je tako.Cigare sam ostavio od dana kada mi se ovo desilo i nemislim da ih opet konzumiram.Obicno tesko disem posle jela.Ako neko moze da mi pomogne unapred HVALA![/b]
Odgovori