Pitanje za zivot

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Nela90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 08, 2013 7:47 pm

Pitanje za zivot

Post od Nela90 »

E ovako ,seka mi je slikala pluca i na snimku pluca srce joj je bilo dva puta uvecano od normalnog ,hospitilizirana je odma 27.12.2012 god ,uradili su joj nalaze EKG i otkriveno je da je sjena srca uvecana,poslali su je odma na ultrazvuk srca ,da bi se doktori cudili sto je u opste ziva,ima vodu oko srca srce malte ne nema otkucaja cuje se samo voda,pa su uradili jos neke nalaze ,otkrili da ima upalu casice bubrega,i jajnici joj nisu uredu ima gastritis,da bi se na kraju otkrilo da ima hipeterozu ,stitna joj nije proizvodila T3 i T4 hormone nikako ,dok je TSH uvecan ,i oni misle da je sve to do stitnjace ,prepisali su joj Letrox ,pa je proslo 12 dana odkako je u bolnici kad je bila kontrola nalaz se nista nije promjenio srce je jos vece nego sto je bilo nalaz je kopija starog,pa sam negdje procitala da Letrox nije ucinkovit pa sam pitala doktoricu da joj zamjene sa Euthyrox-om doktorica se slozila ,al problem je ta voda oko srca ako se ne povuce hoce da joj rade punkciju a i to nije dobro rjesenje jer voda moze da se vrati negdje sam procitala da vodu oko srca moze da uzrokuje i KOSKI virus pa vas molim da mi odgovorite djevojka ima 22 god stalno se sikira a nesmije ,unaprijed hvala :cry:
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: Pitanje za zivot

Post od uliks1978 »

Vaša sestra ima problem sa neaktivnom štitnom žlezdom i sa tim je gotovo izvesno povezano skupljanje vode u srčanoj maramici.Problem nije kardiološke već endokrinološke prirode.Punkcija će biti neophodna ukoliko terapija(kortikosteroidi)ne da rezultate.Koksaki virus nema veze sa njenim stanjem,zaboravite na to.
Nela90
Novi član
Novi član

Post od Nela90 »

Hvala vam puno na odgovoru...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Шта је могло да јој се деси па да јој штитњача због тога потпуно стане?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ako je ocena ehokardiografiste da treba da se uradi punkcija srcane kese, neka prihvati! supstitucija hormona stitaste zelezde ce resiti problem
Nela90
Novi član
Novi član

Post od Nela90 »

Nece joj jos raditi tu punkciju,u pon joj je kontrola ako se nalazi ne budu mjenjali onda ce joj raditi punkciju .
Rekli su joj da to traje dvije godine a da joj se ta voda pocela nakupljati ,prije sest mjeseci,otkucaj srca se necuje nego voda,ni nama nije jasno kako je to moglo da se desi ona i doktorica misle da je to zbog stresa jer je jako emotivna.
Da li je punkcija opsna jer kod punktiranja kicme moze se ostati nepokretan ,da li se moze desiti komplikacija kod srca ikakva?
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Post od uliks1978 »

Nema nikakvih opasnosti.Zahvat je može se reći rutinski
Odgovori