Pitanje za kardiologa

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
blue_bear412
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 4:04 pm

Pitanje za kardiologa

Post od blue_bear412 »

otisla sam u dz i lekar kardiolog je pogledao ekg i rekao da je u redu. Medjutim u dijagnozi mi je naveo morbus cordis ischaemicus chronicus i tachycardia paraoxysmalis. od therapije mi ama bas nista nije dao tacnije napisao mi dosadasnja a ja uzimam asamo lek zbog mog hashimota.otisla sam zbog lupanja i preskakanja srca.
nije mi uradio uz ili sta drugo, samo je trazio da uradim rtg cor/pulmo snimak!
kakva je ov dijagnoza bez therapije i bez nekih vecih pretraga, ja sam se ziva isprepadala.zanima me da li je moguce da on uspostyvai takvu dijagnozu bez pretraga?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ova dijagnoza je u koliziji sa odsustvom terapije! zbog hasimota, eventua;no propisani beta-blokator nije dovoljan

idite kod drugog kardiologa...
Shara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 11, 2009 2:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Shara »

pre 5 dana mi se pojavio bol u grudima. bila sam kod lekara uradili su mi ekg i nalaz je bio u redu. lekar mi je prepisao Tetrazepam-MIP 50mg i uputio me da uradim rengen pluca i srca, nalaz glasi
pulmo et cor b.o.
adhaesiones pleurae basalis bilateralis
ako mozete da mi kazete kakav je nalaz, posto kod mog lekara mogu tek u cetvrtak. Inace ja i dalje imam bolove u grudima pogotovo nocu iako pijem lek uvece.
Odgovori