operacija prosirenih vena
operacija prosirenih vena
Imam 36 godina i vec 15-tak godina problem sa prosirenim venama. Do pre par godina je to bio samo estetski problem, sa povremenim crvenilom i bolovima, a sada se to desava posle svakog malo duzeg stajanja. Pre nedelju dana sam bila na pregledu kod vaskularnog hirurga (moram da kazem da sam svesno preskocila sve one preglede koji prethode hirurgu i svo ono isprobavanje ove ili one masti iz razloga sto je moja majka patila od iste bolesti i poprilicno se namucila dok je nisu uputili na vaskularnog hirurga) koji je samo obicnim pregledom konstatovao da nema tromba, ali da problem nece nestati sam od sebe ili mazanjem mastima (koje svakako pomazu do odredjene mere), pa mi je savetovao operaciju, bez ikakvog objasnjenja kako se ona izvodi, ni koja je verovatnoca da se one ponovo pojave. Jedino sto mi je posebno naglasio da je jako vazno da operaciju uradim pre 40-te godine da ovaj problem ne bi prerastao u neki drugi. Zanima me postoji li neki drugi nacin resenja problema, mada obolele vene redovno mazem hepatrombin gelom i nosim elasticni zavoj. Takodje bih volela da znam kako se operacija radi, koliko traje oporavak i gde bi bilo najbolje to odraditi? Zivim u Beogradu i vec duze vreme sam nezaposlena (mada to moje vene jos uvek nisu shvatile). Unapred zahvalna na svakom odgovoru.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
alternativa je takozvana sklerozantna terapija, ali ona nije tako uspesna. Operacija moze da se uradi maltene bez oziljka, striping metodom i posle nje (pod uslovom da su duboke vene u redu), problem je resen trajno. Samo oko 5% ukupne venske krvi protice kroz povrsinske vene koje se vade.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: operacija prosirenih vena
Postoji vise ustanova u Bg gde se ova vrsta operacija radi , a ja bih ti preporucio KARDIO VASKULARNI INSTITUT na Dedinju. Tamo mi je baka operisana , i vene i jos ponesto vaskularno.zvecko napisao:Imam 36 godina i vec 15-tak godina problem sa prosirenim venama. Do pre par godina je to bio samo estetski problem, sa povremenim crvenilom i bolovima, a sada se to desava posle svakog malo duzeg stajanja. Pre nedelju dana sam bila na pregledu kod vaskularnog hirurga (moram da kazem da sam svesno preskocila sve one preglede koji prethode hirurgu i svo ono isprobavanje ove ili one masti iz razloga sto je moja majka patila od iste bolesti i poprilicno se namucila dok je nisu uputili na vaskularnog hirurga) koji je samo obicnim pregledom konstatovao da nema tromba, ali da problem nece nestati sam od sebe ili mazanjem mastima (koje svakako pomazu do odredjene mere), pa mi je savetovao operaciju, bez ikakvog objasnjenja kako se ona izvodi, ni koja je verovatnoca da se one ponovo pojave. Jedino sto mi je posebno naglasio da je jako vazno da operaciju uradim pre 40-te godine da ovaj problem ne bi prerastao u neki drugi. Zanima me postoji li neki drugi nacin resenja problema, mada obolele vene redovno mazem hepatrombin gelom i nosim elasticni zavoj. Takodje bih volela da znam kako se operacija radi, koliko traje oporavak i gde bi bilo najbolje to odraditi? Zivim u Beogradu i vec duze vreme sam nezaposlena (mada to moje vene jos uvek nisu shvatile). Unapred zahvalna na svakom odgovoru.
-
- Aktivan član
Pa znash kako , ona je operisala levu karotidnu arteriju , i to se nista ne placa , znam neke ljude koji su isto operisali vene na nogama , to pokriva uglavnom zdravstveno osiguranje. e sad , VMA zna da odvali neke cene , to znam , ali ta operacija na IKVB "Dedinje" ne verujem da bi se nesto naplacivala , osim sto se naplacuje dan lezanja u bolnici i iznosi oko 50 dinzvecko napisao:Hvala puno na brzim odgovorima. Ja jedino sto sam uspela da saznam je to da se takva vrsta operacije radi na VMA i da kosta oko 35000 dinara za jednu nogu. Ne znam kako je to na Dedinju?

da li postoji na IKVB dedinju mogucnost operacije prosirenih vena na rukama? Ja vec dve godine ima problema sa venama, na toplijoj temperaturi su jako izrazene i osecam bol, peckanje i svrab. Zimi nemam nikakvih problema, ali kada dodje leto prosto moram da budem u klimatizovanom prostoru da ne bih trpeo bolove, jer sto je toplije to mi se vise izrazavaju vene i bolovi postaju jaci. Zivim u BG-u i stvarno ne znam kome da se obratim za ovo...
AKo neko zna nesto oko ovoga bio bih veoma zahvalan...
-
- Aktivan član
Vene se inache izraze skoro svima kad je toplije vreme , tako da ne znam bash da li je taj tvoj problem za operacijuwalker napisao:da li postoji na IKVB dedinju mogucnost operacije prosirenih vena na rukama? Ja vec dve godine ima problema sa venama, na toplijoj temperaturi su jako izrazene i osecam bol, peckanje i svrab. Zimi nemam nikakvih problema, ali kada dodje leto prosto moram da budem u klimatizovanom prostoru da ne bih trpeo bolove, jer sto je toplije to mi se vise izrazavaju vene i bolovi postaju jaci. Zivim u BG-u i stvarno ne znam kome da se obratim za ovo...

-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 10:45 pm
Molim vas za pomoc.
Radila sam u inostranstvu neko suzavanje vena.Izvinjavam se sto ne znam tacan naziv.Metoda je takva da moraju biti samo spoljasnje vene prosirene,a unutrasnje zdrave.Takav je uslov jer inace nije uspesno.
Ubrizgava se neka supstanca lokalno u svaku venu koja je prosirena i ona se onda povlaci.Sve se to radi ambulantno bez narkoze.
Moj sledeci problem je da nisam znala u to vreme da sam trudna par dana.Normalno se ne radi u prva tri meseca trudnoce.MOLIM VAS ZA POMOC.
Sta sad?Da li ce moja beba imati posledice od toga i koliko je to opasno???
Ima li i kod nas u Srbiji ovakva metoda.Volela bih da mi neko strucno lice odgovori.U velikoj sam dilemi.
Radila sam u inostranstvu neko suzavanje vena.Izvinjavam se sto ne znam tacan naziv.Metoda je takva da moraju biti samo spoljasnje vene prosirene,a unutrasnje zdrave.Takav je uslov jer inace nije uspesno.
Ubrizgava se neka supstanca lokalno u svaku venu koja je prosirena i ona se onda povlaci.Sve se to radi ambulantno bez narkoze.
Moj sledeci problem je da nisam znala u to vreme da sam trudna par dana.Normalno se ne radi u prva tri meseca trudnoce.MOLIM VAS ZA POMOC.
Sta sad?Da li ce moja beba imati posledice od toga i koliko je to opasno???
Ima li i kod nas u Srbiji ovakva metoda.Volela bih da mi neko strucno lice odgovori.U velikoj sam dilemi.

Voljeni nikad ne umiru.
Davno ste započeli temu ali je medicina uznapredovala bogme otada.Sestra je nedavno operisala noge u beogradskoj privatnoj klinici za vene sa laserskim sondama.Eno je kao nova.Ja se bojim tromboze u nogama zato ću otići na pregled kod njih.Kaže mi da je mlad čovek operisao da je svetski priznat.imam link sa interneta https://www.facebook.com/pages/Centar-z ... 1985666184 Dali ste čuli za njega ? Rekla je da je ništa nije bolelo.čini mi se malo neverovatno.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 05, 2013 9:58 pm
Žare lafe tvoju sestru ništa nije bolelo jer je doktor izuzetno vešt hirurg hajde da kažemo vaskularni mada ne znam koliko ti je to bitno kao pacijentu uzimajući u obzir sve te specijalizacije i supspecijalizacije koje se gledaju samo medju lekarima budući da je tebi kao pacijentu vazno samo da si izlecen.Žarko-Bg napisao:Davno ste započeli temu ali je medicina uznapredovala bogme otada.Sestra je nedavno operisala noge u beogradskoj privatnoj klinici za vene sa laserskim sondama.Eno je kao nova.Ja se bojim tromboze u nogama zato ću otići na pregled kod njih.Kaže mi da je mlad čovek operisao da je svetski priznat.imam link sa interneta https://www.facebook.com/pages/Centar-z ... 1985666184 Dali ste čuli za njega ? Rekla je da je ništa nije bolelo.čini mi se malo neverovatno.
Vdiš, veština nije sve ako nemaš dobru i sofisticiranu opremu za operisanje. Procitaj ove članke i sve će ti biti jasno.

http://sajam.rs/dr-petar-dragic-svetski-a-nas/
http://sajam.rs/otvoren-medident-mesto- ... -zdraviji/
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 05, 2013 9:58 pm
Lepo prikazano kako izgleda operacija vena laserom.Nema krvi ljudi, a pacijent budan sto su samo dve od niza prednosti Dragiceve metode.I to u Rusiji i u njihovim drzavama, a znamo koliko se popularise ruska medicina kod nas.Pazi koga ruski lekari uvazavaju to se mora ceniti jer se takav status predavaca ne zasluzuje preko noci.
https://www.facebook.com/44420198566618 ... 175084487/
https://www.facebook.com/44420198566618 ... 175084487/
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 27, 2020 10:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Jeste videle smo moje koleginice i ja da je doktor dovodio nadavno ruske vrhunske doktore na obuku u svoju kliniku u Beogradu. Pa ja ne znam neku zenu da nije imala vene ili kapilarcice na nogama ? Cim se ove situacije s epidemijom smire otisla bih na jedan pregled kod njih.