nizak krvni pritisak

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Hristina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2005 12:19 am

nizak krvni pritisak

Post od Hristina »

Pritisak mi je uglavnom nizi oko 100/60, ali desi mi se da mi padne ispod 90/50. Da li postoji nesto sto bi moglo pomoci kad bas padne? Da li treba da uradim i neke analize. Krvna slika mi je u redu.
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

I moja baba i sestra od tetke imaju konstitucionu hipotenziju, ali ja nisam našao rešenje za to, a lekari ne obraćaju pažnju.
Kad im mnogo padne pritisak, ja im preporučujem da popiju kafu i 1-2 čaše vode (od 2 dL). To im obično pomogne. U svakom slučaju ne treba preterivati ni sa kafom ni sa vodom.
Trebalo bi kod interniste videti da li nema neki uzrok za tako nizak pritisak (100/60 mmHg je donja granica), pa ako je sve normalno možete da se opustite, takva vam je konstitucija.
Ja sam razmatrao da li bi Effortil (http://www.zdravlje.co.yu/lekovi/103.htm) bio od koristi, ali svaki lek treba piti tek po konsultaciji sa doktorom, inače mislim da je voda dovoljna za većinu slučajeva.
[/url]
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Odgovori