Nizak krvi pritisak
Nizak krvi pritisak
Imam nizak krvni pritisak i cesto glavobolje i vrtoglavice zbog toga.
Obicno iznosi 110/50 (prilikom fizicke aktivnosti) ili 110/60 (u normalnim situacijama)
Osim kafe za koju znam da podize pritisak, sta jos mogu da uzmem (ne mislim na lekove)?
Unapred hvala
Obicno iznosi 110/50 (prilikom fizicke aktivnosti) ili 110/60 (u normalnim situacijama)
Osim kafe za koju znam da podize pritisak, sta jos mogu da uzmem (ne mislim na lekove)?
Unapred hvala
POzdrav,
pitanje je pijes li dosta tecnosti? Povecanjem kolicine cirkulisuce tecnosti dize se i tenzija, naravno ne mnogo,a i sve ovisi o bubreynom sistemu.
Znaci,malo vise tecnosti(ima i drugih korisnih strana) i bavljenje fizickom aktivnoscu i bice sve ok. A i previse kafe moze uticati na snizenje krvnog pritiska. Zato i sa tim umjereno.
Pozdrav
pitanje je pijes li dosta tecnosti? Povecanjem kolicine cirkulisuce tecnosti dize se i tenzija, naravno ne mnogo,a i sve ovisi o bubreynom sistemu.
Znaci,malo vise tecnosti(ima i drugih korisnih strana) i bavljenje fizickom aktivnoscu i bice sve ok. A i previse kafe moze uticati na snizenje krvnog pritiska. Zato i sa tim umjereno.
Pozdrav
Re: Nizak krvi pritisak
Moj nizak pritisak je bio od 80/45 do najvisi 90/60 obicno jedino sto mi pomogne je infuzija,voda u nenormalnim kolicinama i kafa nece resiti problem.Kaubojka napisao:Imam nizak krvni pritisak i cesto glavobolje i vrtoglavice zbog toga.
Unapred hvala
Rekli su mi da uzmem ponekad malo slane vode da ce porasti ali mi je to extra bljutavo.Probaj....mozda ce tebi biti ok,a mozda ti i pomogne
Pozdrav
Pa ljude sa niskim pritiskom "bije glas" da su zdraviji od onih drugih, manje sklonosti ka bolestima kardiovaskularnog sistema, i da im je zivotni vek duzi. E naravno, ekstremno niske vrednosti itekako umeju da prave probleme.
razlog recimo moze biti u samim krvnim sudovima (dilatacija-prosireni), usporen srcani rad, dehidratacija, smanjeno lucenje aldosterona (pa je pojacano gubljenje elektrolita i vode, hipotireoza...
da se ogradim jos jednom, apsolvent sam medicine,
i ovo su neke skolske stvari, dobro ce doci i komentar dr.
I, etro, persiras mi?!
ma daj, imam "tek" 25! 
razlog recimo moze biti u samim krvnim sudovima (dilatacija-prosireni), usporen srcani rad, dehidratacija, smanjeno lucenje aldosterona (pa je pojacano gubljenje elektrolita i vode, hipotireoza...
da se ogradim jos jednom, apsolvent sam medicine,

I, etro, persiras mi?!

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ma tvoj pritisak je sjajan, meni nekada padne i na 75/45!!
Ne boli me glava tada, ali momentalno zaspim!!
A inace, imam hasimoto, mozda je zbog toga??!!
A kako se rade elektroliti??
A kad uzmem so i vodu, za 15 min mi skoci na 130/90 i tek to ne mogu da izdrzim, pocne da mi se vrti u glavi, zuji u usima i sva se zacrvenim u licu!!

Ne boli me glava tada, ali momentalno zaspim!!

A inace, imam hasimoto, mozda je zbog toga??!!
A kako se rade elektroliti??
A kad uzmem so i vodu, za 15 min mi skoci na 130/90 i tek to ne mogu da izdrzim, pocne da mi se vrti u glavi, zuji u usima i sva se zacrvenim u licu!!

Ni mene ne boli glava tada, ali imam vrtoglavice i dalje od kreveta ne idem.A so i vodu ne da ne mogu da popijem nego mi se okrece zeludac i na samu pomisao na taj ukus
.
Tih problema sam najvise imala u srednjoj skoli kad sam bila jako mrsava i anemicna pa verovatno i anemija i slabo gvozdje imaju neku ulogu u tome.
Zbog tih vrtoglavica sam znala da se onesvestim u sred grada sto i nije tako strasno ako je Beograd
, ali zamislite mene na ekskurziji u Grckoj...krenula ja tako sama u kupovinu i lutam ulicama Atine, kad mi se odjednom slosi i TRAS, padoh ko pokosena,,,a kad sam se osvestila oko mene masa stranaca u stranom gradu, a ja nemam pojma sta se desava
.I ajde progutam ja tu situaciju nekako, a onda shvatim da sam se potpuno izgubila i da niko od Grka ne zna da mi kaze gde je ulica i hotel gde smo bili smesteni.I sta sad,,,em mi je jos uvek lose i vrti mi se u glavi, em nemam pojma gde sam i kuda idem...ma osecaj je bio grozan.
No sva sreca da sam naletela ubrzo na druga iz odelenja pa kad sam ga zaskocila i pocela da ga grlim, a ovaj mucenik me gleda i ne zna sta ga je snaslo.
Ista stvar to vece u diskoteci...opet mi se slosilo, padoh u nesvest, par drugova me iznesose iz diskoteke, a onda nijedan taksista nije hteo da me primi u svoja kola misleci verovatno da sam pijana ili drogirana.
A takvi dogadjaji su mene u to vreme doticali ko i izbor za miss interneta
. Padnem...ustanem...malo se obrisem i nastavim.Mladost......

Tih problema sam najvise imala u srednjoj skoli kad sam bila jako mrsava i anemicna pa verovatno i anemija i slabo gvozdje imaju neku ulogu u tome.
Zbog tih vrtoglavica sam znala da se onesvestim u sred grada sto i nije tako strasno ako je Beograd

No sva sreca da sam naletela ubrzo na druga iz odelenja pa kad sam ga zaskocila i pocela da ga grlim, a ovaj mucenik me gleda i ne zna sta ga je snaslo.
Ista stvar to vece u diskoteci...opet mi se slosilo, padoh u nesvest, par drugova me iznesose iz diskoteke, a onda nijedan taksista nije hteo da me primi u svoja kola misleci verovatno da sam pijana ili drogirana.
A takvi dogadjaji su mene u to vreme doticali ko i izbor za miss interneta