Nizak krvi pritisak

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Kaubojka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 09, 2007 10:39 am

Nizak krvi pritisak

Post od Kaubojka »

Imam nizak krvni pritisak i cesto glavobolje i vrtoglavice zbog toga.
Obicno iznosi 110/50 (prilikom fizicke aktivnosti) ili 110/60 (u normalnim situacijama)
Osim kafe za koju znam da podize pritisak, sta jos mogu da uzmem (ne mislim na lekove)?
Unapred hvala
c.boris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 10:39 pm

Post od c.boris »

POzdrav,
pitanje je pijes li dosta tecnosti? Povecanjem kolicine cirkulisuce tecnosti dize se i tenzija, naravno ne mnogo,a i sve ovisi o bubreynom sistemu.
Znaci,malo vise tecnosti(ima i drugih korisnih strana) i bavljenje fizickom aktivnoscu i bice sve ok. A i previse kafe moze uticati na snizenje krvnog pritiska. Zato i sa tim umjereno.
Pozdrav
Kaubojka
Novi član
Novi član

Post od Kaubojka »

Ja pijem dosta tecnosti, bavim se sportom i popijem jednu kafu dnevno i to ne svki dan...
Milann
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 1:01 am

Post od Milann »

Bas je danas bila emisija na kanalu Zdravlje
Ukratko , preporucuje se sve kontra u odnosu na terapiju za visok pritisak :)
pre svega vise soli ( supe iz kesice , slan kikiriki , mineralna voda...)
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Nizak pritisak se obicno ne tretira kao bolest. Jedino u bas izrazenim slucajevima se daju lekovi. Da li je iskljluceno postojanje eventualno neke bolesti koja uzrokuje hipotenziju? .
Kaubojka
Novi član
Novi član

Post od Kaubojka »

pa nikad nisam isla kod lekara zbog pritiska... pretpostavljam da nemam nikakvu bolest!?!
angely
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 16, 2006 9:39 pm

Re: Nizak krvi pritisak

Post od angely »

Kaubojka napisao:Imam nizak krvni pritisak i cesto glavobolje i vrtoglavice zbog toga.
Obicno iznosi 110/50 (prilikom fizicke aktivnosti) ili 110/60 (u normalnim situacijama)
Osim kafe za koju znam da podize pritisak, sta jos mogu da uzmem (ne mislim na lekove)?
Unapred hvala
Moj nizak pritisak je bio od 80/45 do najvisi 90/60 obicno jedino sto mi pomogne je infuzija,voda u nenormalnim kolicinama i kafa nece resiti problem.
Rekli su mi da uzmem ponekad malo slane vode da ce porasti ali mi je to extra bljutavo.Probaj....mozda ce tebi biti ok,a mozda ti i pomogne
Pozdrav
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Pa, u principu, nizak pritisak imaju obicno sportisti, ali moze da bude vezan za poremecaj stitne zlezde, hormone...

Pa, jel zdravlje ok?
etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Post od etro »

Iksa napisao:Pa, u principu, nizak pritisak imaju obicno sportisti, ali moze da bude vezan za poremecaj stitne zlezde, hormone...
A kako to?? Mislim na sve sto ste nabrojali...sportisti, stitna, hormoni.
Kaubojka
Novi član
Novi član

Post od Kaubojka »

Ja se aktivno bavim sportom..mozda je i zbog toga...
Inace, osim problema sa zelucem-zdrava sam!
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Pa ljude sa niskim pritiskom "bije glas" da su zdraviji od onih drugih, manje sklonosti ka bolestima kardiovaskularnog sistema, i da im je zivotni vek duzi. E naravno, ekstremno niske vrednosti itekako umeju da prave probleme.

razlog recimo moze biti u samim krvnim sudovima (dilatacija-prosireni), usporen srcani rad, dehidratacija, smanjeno lucenje aldosterona (pa je pojacano gubljenje elektrolita i vode, hipotireoza...

da se ogradim jos jednom, apsolvent sam medicine,Slika i ovo su neke skolske stvari, dobro ce doci i komentar dr.

I, etro, persiras mi?! :o ma daj, imam "tek" 25! Slika
etro
Aktivan član
Aktivan član

Post od etro »

E onda ti meni persiraj posto ja imam 28g. :lol:

Inace i ja imam malo nizi pritisak i cesto nakon neke prehlade i lezanja u krevetu zna da mi bude 100/80 ili 90/70 i osecaj je grozan pod takvim pritiskom ali to ne traje duze od 2 dana i ja ne obracam toliko paznju na to.
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Pretpostavljam da te jaaaaako boli glava tada. Mnogo su bre blizu. :-?

Nego tada red vode, red soli :lol:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ma tvoj pritisak je sjajan, meni nekada padne i na 75/45!! :o :o :o

Ne boli me glava tada, ali momentalno zaspim!! :roll:

A inace, imam hasimoto, mozda je zbog toga??!!

A kako se rade elektroliti??

A kad uzmem so i vodu, za 15 min mi skoci na 130/90 i tek to ne mogu da izdrzim, pocne da mi se vrti u glavi, zuji u usima i sva se zacrvenim u licu!! :cry:
etro
Aktivan član
Aktivan član

Post od etro »

Ni mene ne boli glava tada, ali imam vrtoglavice i dalje od kreveta ne idem.A so i vodu ne da ne mogu da popijem nego mi se okrece zeludac i na samu pomisao na taj ukus :roll: .

Tih problema sam najvise imala u srednjoj skoli kad sam bila jako mrsava i anemicna pa verovatno i anemija i slabo gvozdje imaju neku ulogu u tome.
Zbog tih vrtoglavica sam znala da se onesvestim u sred grada sto i nije tako strasno ako je Beograd :-? , ali zamislite mene na ekskurziji u Grckoj...krenula ja tako sama u kupovinu i lutam ulicama Atine, kad mi se odjednom slosi i TRAS, padoh ko pokosena,,,a kad sam se osvestila oko mene masa stranaca u stranom gradu, a ja nemam pojma sta se desava :o .I ajde progutam ja tu situaciju nekako, a onda shvatim da sam se potpuno izgubila i da niko od Grka ne zna da mi kaze gde je ulica i hotel gde smo bili smesteni.I sta sad,,,em mi je jos uvek lose i vrti mi se u glavi, em nemam pojma gde sam i kuda idem...ma osecaj je bio grozan.
No sva sreca da sam naletela ubrzo na druga iz odelenja pa kad sam ga zaskocila i pocela da ga grlim, a ovaj mucenik me gleda i ne zna sta ga je snaslo.
Ista stvar to vece u diskoteci...opet mi se slosilo, padoh u nesvest, par drugova me iznesose iz diskoteke, a onda nijedan taksista nije hteo da me primi u svoja kola misleci verovatno da sam pijana ili drogirana.

A takvi dogadjaji su mene u to vreme doticali ko i izbor za miss interneta :) . Padnem...ustanem...malo se obrisem i nastavim.Mladost......
Odgovori