Možda tema i nije prikladan ali činimi se da je najbliža pojavi koja mi se svakodnecno dešava a na koju nisam uspeo da nađem odgovora gotovo godinu dana.
Prva pojava je bila u toku sna, pre skoro godinu dana kada sam imao dva uzastopna otkucaja srca enormnog pritiska. To sam zaključio po šustanju u ušima. Izuzetno jakom šuštanju. Kasnije, tikom par dana ovj dogaćaj se ponovo ponovio, takođe u snu, i sličnog intenziteta. Naredih nekolko dana ga nije bilo, Nakon čega se ponovo pojavio u nešto blažem obliku ali takođe u vidu dva otkucaja i u približno istom vremenu. Treba napomenuti da mi je u to vreme pritisak bio uobičajeno 140/90. Ova se pojava, u novoj fazi, nastavila i manifestuje se svakodnevno ali u periodu budjenja, pri prelasku u potpuno svesno stanje samo su tada simtomi bili ublaženi, možda upola u osnosu na prvobitne. To je period kada počinje da mi se javlja, preko dana, blagi bolu u sredini grudnog koša, povremeno u trajanju od par sati, kao i blaga pojava, rekao bih pada pritiska u toku jednog otkucaja, jer stvara osećaj trenutne blage vrtoglavice koja nije izražena ali bi svakako postojala da je ovaj efekat intenzivniji i da traje duže od jednog otkucaja.
Nakon ovoga sam se obratio lekaru pre mesec dana, kada smo uradili EKG i konstatovali da "I nije tako loš". Počeo sam da uzimam Presolol 1/4 dnevno, što mi je u potpunosti eliminisalo blago bolno stanje u grudima i nakon nedelju dana otkucaje pri buđenju.
Sledeće faza, koju sam primetio, nastala je posle nedelju dana nakon uzimanje ovog leka i karakteristična je da su ona dva otkucaja tokom buđenja dobila jedva primetni intenzitet ali i dalje postoje u toku budjenja ali više to nisu dva otkucaja. Sada ih ima 3,4 pa možda i 5, a broj im nije uvek isi. Zanimljivo je da ukoliko dođe do buđenja noću, dakle ne ujutru, tih otkucaja nikad nije bilo.
Napomenuo bih da imam 37 godina 180 cm visine i 75 kg,
ali i da je ovakvo stanje možda prouzrokovano nekim medikamentom, jer sam konzumirao "sredstvo-nepoznatog porekla (nije reč o opijatu)", u kraćem vremenskom periodu kada sam nakon nekoliko dana primetio izvestan pritisak u grudnom košu nakon čega sam prestao sa doziranjem.
Da li neko može da mi objasni o čemu ovde može biti reči i posavetuje šta dalje raditi.
Hvala unapred