Nalaz ekg holtera

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Malakovrcava3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2019 4:23 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Nalaz ekg holtera

Post od Malakovrcava3 »

Molim savjet,dali je ovo moje stanje opasno po zivot,iskreno nikad nisam imala nikakvih problema sa srcem i ovo mi je uistinu novo .. Imam 33 godine.. Nalaz Holter EKG-a 24 h : 102383 srcanih otkucaja, osnovi ritam sinusni, prosjecne frekvencije 82/min , pad pozitivnih potencijala od V1-V3 . Ves (323) <1% tipa bloka lijeve grane, najcesce po danu ,povreneni couplet (3×) .
Riietke SVES (26) pojedinacne, cesce po danu,kao couplet (×2) . ST spojnica i T val nesignifikantni. av Kondukcija uredna . RR max : 1366 ms. Zakljucak : ekstrasyst.venttricularis . Terapija : Concor 1.25 ujutro i u 14 h popodne.
Uglavnom kardiolog je rekao da se do 500 ves normalno i da je ovo u granicama normale i da nije opasno.
Eto ako tko zna bit cu mu jakoo zahvalna za pomoc :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Nalaz ekg holtera

Post od aaaca »

Имаш ли проблема са раменима, плећкама, горњим делом кичме или вратом? Да ли те на тим местима нешто затеже, боли, пече, боде итд?
Malakovrcava3
Novi član
Novi član

Post od Malakovrcava3 »

aaaca napisao:Имаш ли проблема са раменима, плећкама, горњим делом кичме или вратом? Да ли те на тим местима нешто затеже, боли, пече, боде итд?

Nemam nikakvih problema sa drugim nicim,nema bolova,nema probadanja,kicma je uredu,nista,samo osjetim u prisima kako jednom jace lupi srce i nakon toga normalno kuca,a zna se desiti i da npr dva puta jace lupi. Uglavnom to je to. Iz cista mira mi je pocelo preskati i ne staje,svaki dan,i to sve nakon sto sam se preselila u drugi grad i nakon jos pokojeg stresa uz to,sad ne znam dali moze biti povezano mozda sa stresom . Inace kazu da su SVES povezani sa stresom,a ne VES.
Uglavnom jedini simptom je udarac a nakon toga normalno kucanje. Znao mi se desavati prije npr i ubrzani puls.
Malakovrcava3
Novi član
Novi član

Post od Malakovrcava3 »

U biti,sada sam malo i isla za tim, pa imam osjecaj bolova u ramenima,i malo u lopaticama..i u biti osjetim zatezanje od vrata onaj misic do ramena..ali to je stalno..nista posebno .. sta moze to biti uzrok ???
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Стално, стално, па једном једна кап препуни чашу. Ако имаш проблем са инервацијом срца требало би да ти помогну редовне и правилне гимнастичке вежбе за горњи део леђа. Прочитај на мом сајту: Леђа, Рамени појас итд.

Осим тога лако се може десити да имаш мањак магнезијума. Прочитај и о томе: http://*/index.html?stranica=s ... reskakanje
Odgovori